23. marts 2019
36-årige Peter Thomsen måtte opgive drømmen om mentorvirksomhed grundet rigide regler på kontanthjælpsområdet.
36-årige Peter Thomsen måtte opgive drømmen om mentorvirksomhed grundet rigide regler på kontanthjælpsområdet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afslag piftede Peters iværksætterdrøm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afslag piftede Peters iværksætterdrøm
Opdateret 12. september 2018 kl. 07:46
Slagelse - 12. september 2018 kl. 06:50
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ganske ufrivilligt havnede 36-årige Peter Thomsen fra Korsør for år tilbage i systemkurven, da en tidligere arbejdsgiver gik konkurs. Pædagogen endte på kontanthjælp, men med målet om at komme ud af det offentliges kløer - jo før, jo bedre.

Målet forsøgte han at nå sidste år, da han sammen med en tidligere kollega, han stødte på i jobcenterregi, oprettede et CVR-nummer med baggrund i drømmen om at hjælpe unge mennesker på kanten af såvel samfund som lovgivning.

- Vi tænkte at starte et slags mentorfirma, hvor vi forsøger at få nogle af de unge på rette spor igen. Vi har begge arbejdet med kriminelle og udsatte unge før, så det var noget, vi begge brændte for, siger han.

Det med firma-registreringen var dog ikke smart, fandt en forundret Peter Thomsen først ud af efterfølgende. Fælden klappede nemlig, og trods de to iværksættere endnu ikke havde udsigten til nogen form for indtægt og omsætning, røg kontanthjælpen.

Og Slagelse Kommune var efterfølgende ikke til at tale med, lyder det fra Peter Thomsen.

Han og kompagnonen så derfor ingen anden udvej end at finde på noget andet. Til deres store ærgrelse.

- Det her kunne jo have fået to mennesker ud af systemet og i gang i eget firma, men vi kunne ikke klare flere måneder uden indkomst, lyder det fra Peter Thomsen, som ikke havde nogen opsparing til at dække den manglende indtægt.

Der var dog intet at gøre. Loven om aktiv socialpolitiks §11, 12 og 25 sætter en kæp i hjulet. At arbejde i en selvstændig virksomhed - hvad enten der er indtægt eller ej - gør, at du ikke kan være aktivt jobsøgende. Derfor ryger kontanthjælpen, er Slagelse Kommunes argument.

Bolette Trier, der er erhvervskonsulent og daglig leder af Vækstfabrikken i Slagelse - i regi af Slagelse Erhvervscenter - har kontakt til mange iværksættere, der gerne vil tættere på reglerne på området. Og i forhold til den fælde, Peter Thomsen er røget i, er der ikke meget at gøre.

- Systemet er sådan, at når du åbner et CVR-nummer, så har du per automatik også en indtægt. Derfor er du ikke berettiget til kontanthjælp, fortæller.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk