18. juni 2021
Villum Christensen er langtfra færdig med politik. Med sine 66 år tænker han imidlertid, at det må være på tide at prøve noget af det, han endnu ikke har prøvet: Regionsrådet. Han ventes at blive spidskandidat, når der er holdt opstillingsmøde den 6. juni. Her står han ved siden af borgmester John Dyrby Paulsen (S).
Villum Christensen er langtfra færdig med politik. Med sine 66 år tænker han imidlertid, at det må være på tide at prøve noget af det, han endnu ikke har prøvet: Regionsrådet. Han ventes at blive spidskandidat, når der er holdt opstillingsmøde den 6. juni. Her står han ved siden af borgmester John Dyrby Paulsen (S).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afklaret om fremtiden: - Jeg har aldrig fortrudt, at jeg pegede på John Dyrby Paulsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Afklaret om fremtiden: - Jeg har aldrig fortrudt, at jeg pegede på John Dyrby Paulsen

Viceborgmester Villum Christensen (LA) satser på regionsrådsvalget til efteråret. Ønsket er at blive spidskandidat, mens han - hvis der er brug for det - bliver »hjælperytter«, når det nye byråd skal vælges.

Opdateret 15. maj 2021 kl. 08:47
Slagelse - 15. maj 2021 kl. 08:00
Af Carsten Lysdal

- Noget af det eneste, jeg ikke har prøvet, er at sidde i Regionsrådet. Og med den alder, jeg har, tænker jeg, at det er nu eller aldrig.

arrow Læs også: Villum valgt som spids mens lokalformand stiger i graderne

Sådan siger 66-årige Villum Christensen, der som nuværende viceborgmester i Slagelse Kommune, tidligere folketingsmedlem og statsrevisor på Christiansborg gerne vil prøve noget nyt.

- Meningen er også, at jeg skal stille op til kommunalvalget på en mulig lokal liste, men det bliver nok mere som hjælperytter. Ikke spidskandidat, siger Liberal Alliance-politikeren, der - hvis det falder ud, som han håber ved opstillingsmødet den 6. juni - vil komme øverst på listen netop ved regionsrådsvalget, der ligesom kommunalvalget finder sted den 16. november.

Regionshuset, der er base for regionsrådet, ligger i Sorø og hed Amtsgården frem til dannelsen af Region Sjælland i 2007. Det er i dag det politiske maskinrum såvel som administrative.

- Og faktisk var det der, jeg fik mit allerførste job. Nemlig i Vestsjællands Amt, siger Villum Christensen, der håber på et gensyn med rammerne.

Glad for politik - og sin borgmester

Villum Christensen er som skrevet ikke ude af billedet til kommunalvalget, om end han slår fast, at han her ikke vil komme øverst på listen. Så hvis det går, som situationen er i dag, hvor partiet har ét mandat ud af de samlet set 31 i byrådet, vil det ikke blive ham, der vælges.

Hvem der i øvrigt kommer øverst på listen, er uvist. Hvorvidt eksempelvis lokalformand Mick Keller stiller op, holder han indtil videre for sig selv. Der er opstillingsmøde til kommunalvalget den 10. juni.

Hvad imidlertid Villum Christensen gerne udtaler sig om, er samarbejdet med nuværende borgmester John Dyrby Paulsen (S). De to indgik i 2017-valgets kølvand en historisk aftale om en delt borgmesterpost, hvilket ikke underligt fik en mægtig dækning i landets medier, herunder også i Sjællandske.

Aftalen blev aldrig ført ud i livet, idet Villum Christensen - dagen efter folketingsvalget i juni 2019 - annoncerede, at han ikke ønskede at gribe muligheden for et skifte.

- Jeg har aftalt med John, at han fortsætter som borgmester perioden ud. Vi har haft et fortrinligt samarbejde i det første halvandet år, og Slagelse Kommune er nu i god gænge, sagde Villum Christensen den 6. juni 2019, hvor det samtidig stod klart, at han ikke blev valgt til Folketinget.

Ordene står han ved den dag i dag.

- Jeg har aldrig fortrudt, at jeg pegede på John Dyrby Paulsen. Han er indsigtsfuld og har styr på økonomi, og vi har haft et fantastisk samarbejde og besidder ikke mindst et tillidsforhold, lyder det fra viceborgmesteren, der ved valget i 2017 fik 390 personlige stemmer.

Borgerlig politik - trods alt

Han har naturligvis ikke glemt stormvejret fra dengang. Den efterfølgende proces, hvor en konstitueringsaftale egentlig var i hus klokken tre på valgnatten, men hvor Radikale Venstres Troels Brandt sprang i målet få timer efter.

- Vi blev endda fotograferet sammen, da vi stod der midt om natten. Og om morgenen ringer han så til mig og siger, at han ikke kan være med alligevel, siger Villum Christensen, der ikke mindst dengang undrede sig gevaldigt.

Liberal Alliance blev i samme moment sat i en position, hvor partiet og dermed Villum Christensen var tungen på vægtskålen og det 16. mandat i et snævert flertal bag John Dyrby Paulsen. Et scenarie, han helst havde undgået.

Han havde få dage forinden stået stejlt på i Sjællandske, at han aldrig ville blive den afgørende stemme bag en rød borgmester. Ikke desto var det sådan, det hele udartede sig.

- Det var ubehageligt, når det bliver så kynisk. Men jeg tror så heller ikke på, at sådan noget gentager sig. Stén Knuth (V) stod først på åben skærm og sagde, at han ikke kom til at konstituere sig med mig, og så var der Troels Brandt, der hoppede. Og hvis ikke det var sket, så havde der ikke været al den ballade, siger Villum Christensen, der dengang spurgte sig selv, hvorvidt han så også skulle springe, når nu Radikale Venstre gjorde det.

- Men nej. Det er ikke sådan, jeg ser det. Vi havde egentlig en aftale, hvor jeg var det 17. mandat, og den holdt jeg. Hvorfor skulle jeg løbe, bare fordi en anden gør det, siger han.

Mere blå politik end tidligere

Viceborgmesteren bemærker som skrevet, at han har haft et fortrinligt samarbejde med John Dyrby Paulsen. Og det har i den grad båret frugt. Også hvad angår borgerlig, liberal politik.

- Vi har aldrig brugt så mange penge på erhvervslivet, som vi har i denne periode, og vi har aldrig haft en så god kassebeholdning, hvilket må betyde, at der ikke deles penge ud til højre og venstre, så vi har da virkelig fået noget igennem, når vi taler liberal politik, siger Villum Christensen, der afviser påstanden om, at han har sikret en rød politik udelukkende.

- Det er simpelthen ikke rigtigt. Bare tag decentraliseringen. Her fjerner man direktionen og lægger beslutningskompetencen ud decentralt, hvilket er endnu et godt eksempel på, at der er ført mere blå politik i denne valgperiode, end det »blå styre« gjorde i sidste periode, mener Villum Christensen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk