19. september 2020
Hashøj Biogas kan blive nødt til at lukke ned, hvis det ikke lykkes at finde en aftale omkring fortsat levering tll Hashøj Kraftvarmeforsyning, er meldingen fra ejeren HCS. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

Hashøj Biogas kan blive nødt til at lukke ned, hvis det ikke lykkes at finde en aftale omkring fortsat levering tll Hashøj Kraftvarmeforsyning, er meldingen fra ejeren HCS. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afgørelse i dag kan lukke biogasværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afgørelse i dag kan lukke biogasværk
Slagelse - 02. december 2019 kl. 04:50
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I mange år har der været et i bogstaveligste forstand »varmt« samarbejde mellem Hashøj Biogas og Hashøj Kraftvarmeforsyning til gavn for 470 varmeforbrugere i Dalmose og Flakkebjerg.

Samarbejdet er dog i dag så meget på frysepunktet, at de to værkers ledelser kun taler sammen via advokat. Vendepunktet er kommet, efter at biogasværket gik konkurs og blev købt af firmaet HCS, der vil opgradere det og producere gas til naturgasnettet.

HCS og kraftvarmeforsyningen har ikke kunnet enes om betingelserne for fortsat samarbejde, og sidstnævnte er derfor langt fremme med planer om at bygge et nyt varmeværk til 36 millioner kroner, der skal drives af varmepumpe suppleret med flis.

Dette projekt ventes kommunens miljø, plan og landdistriktsudvalg at sige ja til på sit møde i dag.

Fra HCS er meldingen, at det vil betyde lukningen af Hashøj Biogas. Firmaet kalder den vurdering, som kommunens forvaltning har skrevet til politikerne i dagsordenen, for misvisende og fejlagtig. Blandt andet fordi der stilles spørgsmålstegn ved, om det opgraderingsanlæg HCS har søgt om at bygge for et tocifret millionbeløb, nogensinde kommer.

Læs mere i Sjællandske mandag.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk