20. oktober 2020
Der venter endelig dom i begge sager på mandag.
Der venter endelig dom i begge sager på mandag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advokat om udsættelse af familier: - Kæden er hoppet af for boligselskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat om udsættelse af familier: - Kæden er hoppet af for boligselskabet
Opdateret 23. maj 2018 kl. 07:21
Slagelse - 23. maj 2018 kl. 06:05
Af Carsten Lysdal

- Man skal ikke kunne spare sammen til forseelser som disse. Tilknytningen har ingen betydning, når vi taler kriminalitet som dette.

arrow Læs også: Familie på Motalavej anker udsmidningsdom

Sådan lød det tirsdag i BoligKorsør-advokat Brian Pihl Pedersens procedure ved boligretten i Næstved.

Anledningen var retssagen om opsigelse af to voldsdømtes familier, som har nægtet at fraflytte deres lejligheder på Motalavej, trods de af boligselskabet er blevet sagt op. Som en direkte konsekvens af selskabets nultolerance-politik.

Begge mænd, henholdsvis på 17 og 18 år, er blevet idømt et års fængsel, hvoraf de ni er blevet gjort betingede. De domme blev afsagt i juni sidste år og faldt på baggrund af vold mod en ældre mand med krykkestok, en tidligere varmemester hos BoligKorsør, som blev slået og sparket ved Lidls parkeringsplads - angiveligt fordi han ikke ville udlevere cigaretter som beordret af drengene, der dengang var 16 og 17 år.

Og ifølge Brian Pihl Pedersen er der ingen tvivl om, hvad rettens afgørelse bør være.

- Lejemålet skal opsiges, sagde han.

Boligretten gav i marts i år BoligKorsør medhold i, at den yngstes families lejemål kunne ophæves - grundet drengens dom for vold og røveri. Endnu forefindes den dom dog ikke i skriftlig form, idet boligretten ved dommer Lene Sigvardt på mandag fælder formel dom i begge sager samtidig.

I sagen, som var for retten i går, mener familiens advokat, Martin Andersen dog ikke, at der er grundlag for at smide familien ud efter den nu 18-åriges kriminelle gerning.

Slet ikke i lyset af det faktum, at den dømte, 18-årige mand har boet i området hele sit liv, og fordi hans familie - bestående af mor, far og flere søskende - har haft langvarig tilknytning til kvarteret og boet i lejligheden siden 1998.

Han mener ligefrem, at »kæden er hoppet af for boligselskabet«.

- Vi står kun i denne situation, fordi boligselskabet har en politik. Det handler om signalværdi og intet andet, lød det fra advokaten, som tirsdag dog medgav, at der begået en strafbar gerning.

- Det er rigtigt, at han er dømt for røveri, men det, der er tale om, er, at det var en hundeproppistol. Og udbyttet var to fastelavnsris. Det er heller ikke utrygt at lade familien bo i området fortsat, sagde han videre med direkte henvisning til det røveri, der blev begået 12. marts 2017 om aftenen. Dagen for overfaldet på den ældre mand, hvor den 18-årige i øvrigt ikke slog, men blot var til stede, som det lød i retten.

Der ventes dom i begge sager på mandag den 28. maj.

arrow Dom: To familier smides ud af lejligheder på Motalavej
28. maj 2018 kl. 13:28 Opdateret: kl. 07:27
Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk