2. juni 2020
Manglende mulighed for udskibning af skrot som her fra HJMs plads koster virksomheden et dagligt tab på 200.000 kr. i omsætning. Den sidste skrot blev sejlet væk i slutningen af 2018, mens pladsen blev tømt i januar 2019 med henblik på byggeri af støjmur.
Manglende mulighed for udskibning af skrot som her fra HJMs plads koster virksomheden et dagligt tab på 200.000 kr. i omsætning. Den sidste skrot blev sejlet væk i slutningen af 2018, mens pladsen blev tømt i januar 2019 med henblik på byggeri af støjmur.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advokat får mere tid i det store skrotslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat får mere tid i det store skrotslag
Slagelse - 23. oktober 2019 kl. 08:56
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skrotfirmaet HJMs stævning af Slagelse Kommune er foreløbig endt i en udsættelse, der er ønsket af kommunens advokat Jens Flensborg fra Vejle. Retten har godkendt, at han har frem til den 12. november til at svare på den stribe af anklagepunkter, som advokat Vibeke Westergaard fra Esbjerg på vegne af skrotvirksomheden HJM i Helsingør har beskrevet i den over 30 sider lange stævning.

Ud over krav om, at kommunen dømmes for ulovligt trods bindende forhåndstilsagn at have nægtet at udstede byggetilladelse til en 9-10 meter høj støjmur, så vil HJM også have gjort kommunen erstatningsansvarlig for de millionstore tab, som virksomheden har lidt, siden slutningen af 2018, hvor udskibning fra dens plads i inderhavnen i Korsør ikke har været tilladt. Erhvervsrådgiver Svend Flindt har oplyst, at den manglende udskibningsmulighed betyder, at HJM dagligt taber 200.000 kr. i omsætning. Sammenlagt kan tabet med andre ord nemt nå op på mellem 30 og 40 millioner, inden retssagen formentlig først om et par år er afgjort. Sagen kan også trække ud, fordi HJM har klaget over den manglende byggetilladelse til Byggeklageenheden i Nævnenes Hus i Viborg, hvor ventetider ofte tælles i år.

Politikerne ønsker for enhver pris at få smidt HJM ud af havnen, fordi nærheden til Glasværket har generet lejerne i den store erhvervsejendom med støj, støv og udsigt til en skrotbunke. Politikerne i miljø-, plan- og landdistriktsudvalget med udvalgsformand Jørgen Grüner (SF) i spidsen har forsynet HJM med det ultimative spark ud af havnen ved at udstede et §14 forbud, der har udløst forslag til ny lokalplan. I planen har HJMs plads fået sin helt egen farve, hvorfra der ikke tillades tung industrivirksomhed som udskibning af skrot. Politikerne vil med andre ord for enhver pris af med HJM, mens den anden skrotvirksomhed længere inde i havnen HJ. Hansen fra Odense får lov at bygge støjmure, så skrotkonkurrenten til HJM lovligt kan udskibe skrot ved at overholde de gældende støjvilkår. HJ. Hansen er placeret et par hundrede meter længere fra Glasværket end HJM.

Kommunen har i advokat Jens Flensborg hyret en specialist til at repræsentere sig i den sandsynligvis kommende retssag.

Jens Flensborgs primære interesseområder er miljø-, plan- bygge- og naturbeskyttelseslovgivningen. Han har siden 1999 beskæftiget sig med offentlig ret i bred forstand. Han er primært rådgiver for danske kommuner og andre offentlige myndigheder, som han også repræsenterer i administrative klagesager og civile retssager.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk