25. april 2019
Oppositionen har ad flere omgange raset over dels valgets resultat, dels at partierne tre måneder efter indgåelse af samarbejdsaftale blev sat uden for indflydelse. Her et billede fra demonstrationen, som Venstre kritiseres for selv at have taget initiativ til, på dagen for det konstituerende møde den 1. december 2017.
Oppositionen har ad flere omgange raset over dels valgets resultat, dels at partierne tre måneder efter indgåelse af samarbejdsaftale blev sat uden for indflydelse. Her et billede fra demonstrationen, som Venstre kritiseres for selv at have taget initiativ til, på dagen for det konstituerende møde den 1. december 2017.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Advokat bag stævning: - Borgmester modsiger sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat bag stævning: - Borgmester modsiger sig selv
Slagelse - 10. juli 2018 kl. 10:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen (S), må ikke alene kæmpe mod et borgerligt mindretal i byrådet. Nu skal han også i retssalen op imod Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale, som har stævnet Slagelse Kommune.

arrow Læs også: Vraget opposition dropper anlagt retssag mod kommune

Det skriver Sjællandske.

Klaus Josefsen, advokatfuldmægtig hos Printz Advokatfirma, der fører sagen, ser frem til en tur i retslokalet. Han ønsker dog ikke at sammenligne med Randers-dommen, der faldt i april, og som i øvrigt gik sagsøgernes vej, men hæfter sig blot ved, at der er visse ligheder. Nemlig det ifølge ham skjulte ønske om at sætte visse, i dette tilfælde, politiske modstandere uden for indflydelse.

Det ser han tydeligt i de sager i Slagelse, der er blevet fremhævet og den opsigelsesmail i forhold til samarbejdsaftalen fra marts, hvor John Dyrby Paulsen ikke lægger fingrene imellem.

Samtidig mener Klaus Josefsen at kunne konkludere, at ønsket om at barbere det tidligere antal af udvalg på ni stående af slagsen til nu syv ikke var flertallet magtpåliggende.

I hvert fald fremgår det af en mailkorrespondance mellem John Dyrby Paulsen og Dansk Folkepartis gruppeformand, Ann Sibbern - der i øvrigt tidligere har påpeget ønsket om at få prøvet lovligheden ved ændringen - at man gerne ændrede i strukturen, hvis ønsket fra Dansk Folkeparti var der - og hvis partiet ville indgå i en fremtidig konstituering med indflydelse.

- Hvis DF er med i vores lille gruppe, vil der være 20 mandater i valggruppen, og det giver nogle fordele i forhold til udvalgsposter, herunder ØK (økonomiudvalget, red.). Hvis man desuden kun ser på regnereglerne, vil 8 udvalg være bedst, da det giver forholdsmæssigt flere poster til valggruppen, og hertil kan nogle så gøres til 7-mandsudvalg, Hvis I måtte ønske dette, skriver borgmesteren i mailen i dagene, efter at opsigelsesmailen blev udsendt.

Der var altså et ønske om at få Dansk Folkeparti ind i folden og flertalsgruppen, ligesom borgmesteren ifølge mailudvekslingen åbner for en drøftelse af fordelingen af honorarer til viceborgmester og 2. viceborgmester.

Ann Sibbern er 2. viceborgmester, og hendes vederlag blev med ændringen strøget.

Med det mener advokaten, at der er og har været et ønske om særligt at luge ud med det formål at få Venstre sat uden for indflydelse.

- Han jonglerer med poster og antallet af udvalg, og man kan jo sige, at borgmesteren modsiger sin egen formelle argumentation om færre udvalg, når han pludselig åbner for otte og ikke syv udvalg, siger Klaus Josefsen, der mener at have flere ting at gå efter.

Særligt graden af saglighed, hvilket ifølge ham er en mangelvare, når talen falder på de hævdede snitfladeudfordringer, som flertallet begrunder ændringen af styrelsesvedtægten med.

Ud af 387 dagsordenpunkter fra 1. januar til 26. marts viser udfordringerne sig ifølge ham og sagsøgerne i syv sager. Punkter, som havde berøring med flere udvalg.

John Dyrby Paulsen (S) afviser, at der er noget at komme efter.

arrow Kommune stævnet: Hammeren falder først til næste år
09. februar 2019 kl. 06:00 Opdateret: kl. 18:53
arrow Borgmester roser begge fløje trods turbulent start
29. december 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:11
arrow Stævnet kommune hyrer statens advokat - skatteyderne betaler
21. august 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 20:11

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk