16. oktober 2019
Både en af en af festivalens arrangører, keramiker Gitte Nurup, til venstre, og Jytte Abildstrøm var i strålende humør ved åbningen. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Både en af en af festivalens arrangører, keramiker Gitte Nurup, til venstre, og Jytte Abildstrøm var i strålende humør ved åbningen. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Abildstrøm lod leret længe leve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Abildstrøm lod leret længe leve
Slagelse - 10. juli 2019 kl. 16:32
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Jytte Abildstrøm åbnede den femte keramikfestival i Skælskør, foregik det både ved hjælp af en lille harmonika, humor og alvorlige ord om at passe på vores allesammens jord, og hendes åbningstale sluttede med et: »Leret længe levet«.

Talen vekslede mellem ord, sang og oplæsning:

- Og så synger vi nummer 387 i den sønderjyske salmebog: »Jeg gik mig over sø og land«, proklamerede den festlige dame, der engang havde givet en keramiker husly i sin hus på Møn.

Sangens linje »og hvor har du vel hjemme?«, ledte talen videre:

- Vi har hjemme dér, hvor vi skal være dybt taknemmelige over, at vi stadig kan grave ler op af jorden. Se ned på jeres føder og tak dem for, at de bærer jer rundt. Og hvis vi ikke havde moder jord, havde vi ikke nogen steder at stille skoene, lød det fra Jytte Abildstrøm, som også opfordrede til altid at give jorden noget tilbage, når vi tager noget fra den.

Mylderet af mennesker på festivalpladsen og langs kanalen ved biblioteket ville ingen ende tage, og at festivalen er noget ganske særligt, kunne en af de 70 udstillende keramikere tale med om. Inge M. Poulsen var taget hele vejen fra Nr. Bork ved Ringkøbing Fjord for at være med.

- Det her er skønt, og det er det eneste sted, hvor det kun er professionelle keramikere. For det første får jeg solgt nogle ting, men at komme her og knytte bånd betyder noget fagligt. Man kommer til at lære hinanden bedre at kende, både ved fællespisningen i aften og i morgen, hvor mange af os skal være sammen i Bruuns Hjørne, fortalte Inge M. Poulsen.

En af festivalens arrangører, den lokale keramiker Gitte Nurup, vurderede efter åbningen, at der var lige så mange mennesker i mylderet, som der har været de seneste år.

- Det er sjusseri, og du må ikke hænge mig op på det, men man plejer at sige mellem 9.000 og 10.000, sagde hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk