7. juni 2020
Fredag ved frokosttid blev flydespærringen pakket sammen. Olierester kunne dog fortsat både ses og lugtes i havnen. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Fredag ved frokosttid blev flydespærringen pakket sammen. Olierester kunne dog fortsat både ses og lugtes i havnen. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årsag til olieudslip i Korsør Havn svær at finde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årsag til olieudslip i Korsør Havn svær at finde
Slagelse - 20. september 2019 kl. 16:54
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag ved frokosttid lugtede der fortsat af olie ved Føtex-kajen, hvor lystfiskerfartøjet »BIEN« er fortøjet. Olien kunne også ses drivende i overfladen, hvor den hver sjette time ved skiftet mellem høj- og lavvande driver ind og ud af havnen. Men hvor kommer olien fra?

- Vi havde flydespærring lagt ud torsdag, hvor vi dels fik suget noget af olien op samt taget prøver af den, siger beredskabschef Michael Djervad. En borger slog alarm torsdag klokken 15.30 om kraftig olielugt fra havnen. Beredskabschefen tilføjer, at det er kommunens miljøafdeling, der arbejder videre med at finde ud af, hvor olien, der ifølge beredskabschefen er en lettere dieselagtig olie, stammer fra.

Leder af kommunens miljøafdeling Jette Jungsberg oplyser, at man har forhørt sig hos lystfiskerfartøjets »BIENs« ejer Niels Møller, men han melder hus forbi. Han mener, at olien stammer fra skrotfirmaet H.J. Hansen i inderhaven.

- Vi har ikke taget prøver af »BIENS« brændstof, for det er meget vanskeligt at bevise noget, når der som her er tale om tynd og flygtig olie, siger Jette Jungsberg. De indsamlede prøver fra olien i vandet bliver af samme årsag derfor heller ikke analyseret nærmere.

»BIEN« lækkede olie under De Maritime Kulturdage, og var en kort overgang tilbageholdt i Nyborg. Olieudslippet blev forklaret med olierester i lænsevandet fra »sumpen«, som er vand med olierester nederst i skibet, men olien blev beskrevet så tynd og flygtig, at den hurtig fordampede.

Michael Djervad regner også med, at den nuværende olie i havnen fordamper i weekenden, hvor der loves sol.

Nu åbner svømmehaller og fitnesscentre op igen. Er du bekymret for øget smittefare med Covid-19 de pågældende steder ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk