11. december 2018
En dykkerrapport afventes, før det besluttes, hvordan reparationen skal udføres i det over 60 år gamle færgeleje. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

En dykkerrapport afventes, før det besluttes, hvordan reparationen skal udføres i det over 60 år gamle færgeleje. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årsag til hul i vandsportscenter skal findes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årsag til hul i vandsportscenter skal findes
Slagelse - 23. februar 2018 kl. 09:03
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naturens kræfter siges at være store. I vandsportscenteret i den tidligere Halsskov Færgehavn har Storebælt i det ene færgeleje lige over for toiletterne skabt et stort og dybt hul. Der derfor er sat afspærring op omkring hullet.

arrow Læs også: Fejl i vandsportscenter gav frostsprængning

Årsagen skal kendes præcist, før det fyldes op.

- Hullet var der også, da vi gik i gang med vandsportscenteret. Vi søgte at reparere det op til indvielsen i august 2017 ved at fylde beton i bunden, grus og til sidst asfalt hen over, men hullet er vendt tilbage, siger Rudi Saltofte Olesen til Sjællandske. Han er kommunens projektleder for vandsportscenteret.

- Der er formentlig tale om, at vandet trænger ind gennem spunsvæggen og underminerer jorden, men vi skal have en rapport fra en dykkerundersøgelse, før vi beslutter, hvordan skaden skal udbedres, siger Rudi Saltofte Olesen.

Han tilføjer, at det kan komme på tale, at der skal bankes nye spunsvægge ned for at hindre, at vandet trænger ind og fortsætter med at skabe huller via underminering.

Dykkerrapporten om skaderne under vandoverfladen ventes i næste uge.

De første bilfærger sejlede fra havnen for snart 61 år siden den 24. maj 1957.

Vandsportscenteret er i øvrigt med i kampen om at vinde RENOVER prisen 2018 på 100.000 kroner, der jo nok kunne række til en del nye spunsvægge.

Det er Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen,som nu uddeles for sjette gang.

Renoveringsprojekter kan indstilles indtil d. 1. marts på www.renover.dk. Et nomineringsudvalg beslutter, hvilke projekter der skal nomineres til prisen. Vinderen kåres ved en prisfest i København i august 2018.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk