17. oktober 2019
Formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Jørgen Andersen, fik et eksemplar af Lis Toftes blå får med hjem.  Årets kunstner  mente, at kunsttrykket næsten er flottere end det originale maleri. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Jørgen Andersen, fik et eksemplar af Lis Toftes blå får med hjem. Årets kunstner mente, at kunsttrykket næsten er flottere end det originale maleri. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets kunstner er kåret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets kunstner er kåret
Slagelse - 22. september 2019 kl. 12:53
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 18. gang har Grafisk Støtteforening ved Det ganmle Trykkeri i Slagelse kåret årets kunstner. Det blev Hashøj Gruppens Lis Tofte. Maleriet »De blå får« bliver lavet som håndudført kunsttryk i 225 eksemplarer, som støtteforeningens medlemmer kan købe, og hæderen giver Lis Tofte, der også er keramiker, mod på at male mere.

- Jeg maler lidt ind imellem. Mest dyr og mennesker. Jeg kan stå og male i timevis, og nu får jeg mod på at male mere. Jeg er glad og beæret og håber, at det kan give lidt omtale fremover, når vi holder udstillinger i Hashøj Gruppen, sagde Lis Tofte umiddelbart efter, at formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Jørgen Andersen (S), havde holdt tale for hende i anledning af, at hun modtog den traditionsrige og prestigefyldte pris.

- Du er kendt for din smukke kunst. Det er ikke overdrevet. Og din kunst er let genkendelig. Man er aldrig i tvivl om, hvem kunsteren er, sagde han blandt andet.

Forinden havde den grafiske støtteforenings formand, Asger Falkenberg, fortalt, at det ikke havde været så ligetil at vælge årets kunstner.

- Der er nok at vælge imellem blandt de mange, aktive kunstnere i kommunen, så det har givet mange og svære overvejelser, sagde han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk