26. maj 2020
Formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Jørgen Andersen, fik et eksemplar af Lis Toftes blå får med hjem.  Årets kunstner  mente, at kunsttrykket næsten er flottere end det originale maleri. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Jørgen Andersen, fik et eksemplar af Lis Toftes blå får med hjem. Årets kunstner mente, at kunsttrykket næsten er flottere end det originale maleri. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Årets kunstner er kåret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets kunstner er kåret
Slagelse - 22. september 2019 kl. 12:53
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 18. gang har Grafisk Støtteforening ved Det ganmle Trykkeri i Slagelse kåret årets kunstner. Det blev Hashøj Gruppens Lis Tofte. Maleriet »De blå får« bliver lavet som håndudført kunsttryk i 225 eksemplarer, som støtteforeningens medlemmer kan købe, og hæderen giver Lis Tofte, der også er keramiker, mod på at male mere.

- Jeg maler lidt ind imellem. Mest dyr og mennesker. Jeg kan stå og male i timevis, og nu får jeg mod på at male mere. Jeg er glad og beæret og håber, at det kan give lidt omtale fremover, når vi holder udstillinger i Hashøj Gruppen, sagde Lis Tofte umiddelbart efter, at formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Jørgen Andersen (S), havde holdt tale for hende i anledning af, at hun modtog den traditionsrige og prestigefyldte pris.

- Du er kendt for din smukke kunst. Det er ikke overdrevet. Og din kunst er let genkendelig. Man er aldrig i tvivl om, hvem kunsteren er, sagde han blandt andet.

Forinden havde den grafiske støtteforenings formand, Asger Falkenberg, fortalt, at det ikke havde været så ligetil at vælge årets kunstner.

- Der er nok at vælge imellem blandt de mange, aktive kunstnere i kommunen, så det har givet mange og svære overvejelser, sagde han.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk