7. august 2020
Dorthe Damsbo, til venstre, har i to år haft Joy Urgaard som fuldtids-kollega. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Dorthe Damsbo, til venstre, har i to år haft Joy Urgaard som fuldtids-kollega. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbnede butik efter fyring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbnede butik efter fyring
Slagelse - 10. oktober 2019 kl. 09:14
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var nogle, der sagde til Dorthe Damsbo, at hun var bindegal, da hun fik idéen om at åbne en tøjbutik i Vemmelev mellem Slagelse og Korsør, men i den kommende uge kan »Martinello« på Borgergade fejre tre års fødselsdag med én fuldtidsansat ud over indehaveren og fire unge medarbejdere på deltid.

Nu 52-årige Dorthe Damsbo er både bank- og sekretæruddannet, men det var et job som handicaphjælper, hun efter 20 år for godt tre år siden blev fyret fra på grund af sygdom. Hun havde rigeligt med plads, fordi hun i forvejen havde galleri i en bygning ved siden af bopælen, og nu blander hendes malerier sig med det italienske tøj.

- Der skulle ske noget nyt i mit liv, og så fik jeg en idé en fredag eftermiddag. Jeg spurgte en veninde, om hun ville med til Italien og hente noget tøj om søndagen, og lørdagen efter åbnede vi butikken, beretter Dorthe, som også havde flere idéer til, hvordan en tøjbutik i Vemmelev skulle skille sig ud og klare sig. For eksempel at ingen varer må koste mere end 349 kroner.

- Hvis man skal lykkes, skal man gøre noget, ingen andre gør, og jeg har min egen stil. Jeg følger ikke moden. Moden er jo bare sort og hvid. Vi kan godt lide farver, og det kan kunderne også, fortæller hun.

Det var slet ikke inde i hendes overvejelser i stedet at åbne butikken i for eksempel Slagelse.

- For eksempel i Vestsjællandscentret ville jeg blive en strøgbutik som alle andre. Her har kunderne, som kommer fra hele landet, planlagt deres besøg, og vi holder aldrig udsalg eller Black Friday. Hvis man kan sælge en vare med 90 procents rabat, tjener man for meget til hverdag, lyder Dorthes konklusion.

Langt de fleste kunder kommer langvejs fra efter at have set butikkens Facebook-opslag, og det er kvinder fra 30 år og opefter - i alle størrelser - der finder til Vemmelev.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk