29. juli 2021
43-årige Lasse Freisleben ved sit hus på Møllebjergvej kort før starten på de 12 timers løb, hvor han nåede 92 kilometer. En krise ved 65 kilometer blev overvundet. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

43-årige Lasse Freisleben ved sit hus på Møllebjergvej kort før starten på de 12 timers løb, hvor han nåede 92 kilometer. En krise ved 65 kilometer blev overvundet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 92 kilometer på 12 timer men glemte saltbalancen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

92 kilometer på 12 timer men glemte saltbalancen

Lasse Freisleben regnede med at samle maksimalt 10.000 kr. ind til Børnecancerfonden men endte på imponerende 33.729 kr. for de 12 timers »arbejde«.

Slagelse - 13. juni 2021 kl. 08:17
Af Helge Wedel

43-årige Lasse Freisleben er energifyldt som få og behøver derfor ofte også fysiske udfordringer. Den erfarne maratonløber lod sig nylig inspirere af DR-serien »Høgh og astronauten - min krop til grænsen«, hvor astronaut Andreas Mogensen og sportsvært Josefine Høgh tester deres fysik - blandt andet ved at søge at løbe/gå 24 timer i træk.

- Jeg tænkte, at 24 timer nok var i overkanten, men at 12 timer måtte være muligt, siger Lasse Freisleben, der arbejder som pædagog i SFO på Baggesenskolen. Her har han oplevet børn med cancer, så han kontaktede Børnecancerfonden for at høre, om han måtte samle penge ind ved, at familie, venner, kolleger, firmaer m.fl donerede et fast beløb for hver kilometer, han nåede at tilbagelægge på de 12 timer.

Fuldstændig vildt

- Man skulle udfylde et skema med forventning til, hvor mange penge man regnede med at indsamle. Her skrev jeg mellem 2500 og 10.000 kr., så det er fuldstændig vildt, at beløbet endte på 33.729 kr. til Børnecancerfonden, siger Lasse Freisleben.

92 kilometer

På fars dag tog han de første skridt fra sin bopæl på Møllebjergvej klokken 08.00 og ud på en 2,4 km lang rute, som han løb i et otte-tal, så han kom forbi sit hus og depot med spise og drikke to gange på en omgang. Klokken 20.00 blev han klappet i mål foran sit hus efter 38 runder og 92 tilbagelagte kilometer det meste af tiden i bagende solskin.

- Hvornår fik du den største krise?

- Det var ved 65 kilometer, for jeg havde helt glemt, at saltbalancen også skal vedligeholdes ved så lange løb. Ved maraton plejer jeg bare at drikke vand. Så jeg fik hældt noget vand med salt på min krop, og så gik det helt fint igen, siger Lasse Freisleben.

Han glædede sig over en stor opbakning gennem de 12 timer.

- Tilfældigt forbipasserende blev nysgerrige, og mange valgte at donere til det gode formål. Selv bussen stoppede op, og buschaufføren endte med at donere penge, siger Lasse Freisleben.

Han tilføjer, at han hele dagen havde selskab af flere forskellige, som enten løb, gik eller cyklede med for selskabets skyld.

- Så næste gang er det 24 timer?

- Nej, det tror jeg altså ikke, selv om jeg faktisk havde det forbavsende godt i kroppen efter de 12 timer, men nye udfordringer skal jeg helt klart have fundet. Jeg kan slet ikke lade være, siger Lasse Freisleben.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk