10. december 2018
Emilie Bloch Møller Frederiksen og Lukas Wittendorff Becher synes, at det er vigtigt at vide noget om renter, budgetter og alt det andet, der har med ens private økonomi at gøre. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Emilie Bloch Møller Frederiksen og Lukas Wittendorff Becher synes, at det er vigtigt at vide noget om renter, budgetter og alt det andet, der har med ens private økonomi at gøre. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 8. B gik i finans-lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

8. B gik i finans-lære
Slagelse - 13. marts 2018 kl. 09:48
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nykredits koncernchef Michael Rasmussen, der også er formand for Finans Danmark, var gæstelærer i 8. B på Nymarkskolen, da skolernes pengeuge blev indledt. Klassen var også med i pengeugen sidste år, så den indledende øvelse var en genopfriskning af nogle af de begreber, de var omkring dengang. Eleverne kunne huske en masse: Hvad moms og et budget er, at man skal passe på sine koder og aldrig tage billeder af sit betalingskort. På ét punkt kneb det dog: Hvad er ÅOP, spurgte Michael Rasmussen og matematiklærer Dorte Sørensen.

Det var der godt nok ingen af eleverne, der vidste, selv om nogle var tæt på i deres bud.

Så kunne Michael Rasmussen anskueliggøre, at Årlige Omkostninger i Procent er en vigtig størrelse, når man skal låne penge. Der kan nemlig også være andre omkostninger end renten, og det gælder om at se på de samlede udgifter.

Omkring to tredjedele af eleverne i klassen har et fritidsjob. En af dem er Lukas Wittendorff Becher, der arbejder som fejedreng og på lageret i sin fars firma, som han regner med at skulle overtage engang. Derfor synes han, det er spændende at sætte sig ind i alt det med økonomi.

- Jeg er også lidt med, når min far lægger budget, fortalte han.

Emilie Bloch Møller Frederiksen har ikke fritidsjob, og hun får heller ikke lommepenge, som hun skal holde styr på, men det betyder ikke, at hun ser frem mod en uinteressant pengeuge på skolen.

- Det er vigtigt, at man ved det. Jeg havde ikke hørt om det med at være kreditværdig, fortalte Emilie.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk