27. februar 2020
Formand for Sørby Esport Mark Kristensen på billedet bliver manden, der skal sørge for at få personer med fysiske og sociale handicaps med i Sørby Esport. Man satser på at få omkring 100 med det første år. Foto: Kim Brandt
Formand for Sørby Esport Mark Kristensen på billedet bliver manden, der skal sørge for at få personer med fysiske og sociale handicaps med i Sørby Esport. Man satser på at få omkring 100 med det første år. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 785.000 kroner til idrætsforeninger - topscorer er Sørby Esport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

785.000 kroner til idrætsforeninger - topscorer er Sørby Esport
Slagelse - 13. februar 2020 kl. 06:55
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er godt nyt for idrætsforeningerne i Slagelse Kommune. I 2019 har DIF og DGI's foreningspulje på baggrund af ansøgninger bevilget i alt 785.000 kroner til forskellige initiativer i kommunens idrætsforeninger.

arrow Læs også: Stor vækst i Sørbymagle IF fører til ønske om dobbelt Sørbyhal

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til.

Venstre står sammen med Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre og Socialdemokratiet bag den politiske aftale om at oprette lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner kroner årligt, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer skal uddele til deres lokalforeninger.

Topscorer i Slagelse Kommune er Sørbymagle IF, der får hele 125.000 kroner. Naturligvis til stor glæde for foreningens formand Anders Sørensen.

Han har sendt foreningens ansøgning til avisen, og heraf fremgår det, at der er tale om et projekt, der skal få personer med fysiske og sociale handicaps med i Sørby Esport.

Der skal bruges 100.000 kroner til en projektmedarbejder, som bliver formanden for Sørby Esport Mark Kristensen, mens der skal bruges 25.000 kroner til fødevarer og drikkervarer i forbindelse med forskellige events.

- Sørby Esport har igennem dets levetid haft flere mindre samarbejdsformer med blandt andre autismecenteret, muskelsvind og diverse organisationer, virksomheder med mere, som har et behov for at give deres borgere et indholdsrigt fritidsliv. Hver gang har det været med positiv tilbagevenden om at gøre noget mere sammenhængende, som kunne inkludere disse målgrupper i foreningslivet, hedder det blandt andet i ansøgningen.

Det påpeges videre, at her er Esporten unik.

- For det betyder mindre hvordan din fysiske forfatning er, men mere at glæde og trivsel bliver bærende for at være sammen med andre, om den fælles interesse, den fælles passion, skriver foreningen.

Foreningen ønsker at udvikle et koncept, som kan opbygge gode relationer og samarbejde med ovennævnte

grupper, bosteder, samt diverse dagtilbud.

- Vi ser det som en oplagt mulighed at opbygge et fundament, hvor vi tilbyder ugentlig træning, camps, træningslejre med mere, som klart vil give de unge udsatte mere værdi som kommende foreningsmedlem, skriver foreningen.

Projektmedarbejderen skal udvikle projektet, så det efter støtteperioden kan stå på egne ben via medlemsbetaling og partnerskaber med organisationer, bosteder og andre interesseorganisationer.

Sørby Esport har investeret i materiel til formålet, og foreningen mener, at man på den måde kan få omkring 100 nye medlemmer det første år.

arrow Noob, LOL og OWNED: Her spiller voksne e-sport
05. oktober 2019 kl. 09:29 Opdateret: kl. 23:36
arrow Danmarks største e-sport-forening udvider med voksenhold
09. august 2019 kl. 09:03 Opdateret: kl. 10:08
arrow Lokal forening er forbillede for regeringen
28. april 2019 kl. 11:27 Opdateret: kl. 11:27

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk