16. oktober 2019
74-årig mand idømt bøde på 10.000 kroner for blufærdighedskrænkelse og videregivelse af private billeder. Et af flere tidligere ofre, Henrik Hilkjær, vil have manden straffet for mere. Her viser han stedet i Korsør Marina, hvor den dømte påkørte ham. Foto: Helge Wedel
74-årig mand idømt bøde på 10.000 kroner for blufærdighedskrænkelse og videregivelse af private billeder. Et af flere tidligere ofre, Henrik Hilkjær, vil have manden straffet for mere. Her viser han stedet i Korsør Marina, hvor den dømte påkørte ham. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 74-årig idømt bøde for chikane: »Tillykke med sejren«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

74-årig idømt bøde for chikane: »Tillykke med sejren«
Slagelse - 12. januar 2019 kl. 06:20
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 74-årige mand, der betragtes som manden bag chikane, hetz, blufærdighedskrænkelser, vold og sprøjt med pebersprays, er idømt ti bøder på hver 1.000 kroner.

arrow Læs også: Dømt »stalker« fortsætter sin chikane af lokalsamfund

Han skal samtidig betale sagens omkostninger. En sag, der udelukkende drejer sig om krænkelse af Bente Cilleborg, ejer af kiosken Nødsporet på Korsør Stations, blufærdighed samt en anden og navngiven kvinde, hvis fortrolige, private billeder blev sendt til førstnævnte. Det skete i april sidste år.

Ugerningen, som manden nu er dømt for, menes dog blot at udgøre et hjørne af et langt større billede. Langt over 50 mennesker har angiveligt været i kontakt med den 74-årige, som eksempelvis ringer forurettede op midt om natten, sviner dem til og dernæst bliver tavs.

Den nu dømte mødte ikke selv op i retten. Retsformanden afsagde derfor en udeblivelsesdom, som reelt kan ankes.

Flere af mange forurettede mener i dag ikke, at den 74-årige har fået den straf, han fortjener. De to forhold, der var omdrejningspunktet torsdag, er et par af stribevis af overtrædelser, mener blandt andre Henrik Hilkjær, som tidligere har fået mandens kærlighed at føle på lystbådehavnen.

Her blev han angiveligt forsøgt kørt ned af manden på elscooter, ligesom den nu 74-årige truede med en peberspray. Nøjagtigt som han har gjort ved Lidl, hvor han ved et optrin i september sidste år overfusede fotograf Lasse Antonsen, der også meldte ham til politiet. Det kostede en sigtelse for våbenbesiddelse.

Netop Henrik Hilkjær mener, at bøden er på sin plads. Han opfordrer dog ofre for mandens hetz, som ikke føler sig hørt hos politiet, til at henvende sig. Dem er der nemlig mange af, lader det til.

- Jeg har talt med en advokat, der vil se på, om der kan rejses en sag mod ham. Den mand skal stoppes, for selv om han har fået en bøde, vil han blive ved, frygter Henrik Hilkjær, der har en 15 år lang historie med manden.

Og det er ikke munter læsning.

Sjællandske har forgæves forsøgt at få kontakt til manden. Det afviser den pågældende imidlertid, når han skriver i kommentarsporene på eksempelvis avisens hjemmeside, sn.dk.

Manden, der øjensynligt udgiver sig for at være flere personer, har også flere telefonnumre. Og dem har Sjællandske prøvet flere af. Uden held. Sågar er flere af dem lukkede for »indgående opkald«, som det lyder i telefonsvareren.

Tilmed ringer han selv fra skjulte numre, hvilket også var tilfældet, da han få timer efter domsafsigelsen - som han altså ikke selv overværede - ringede til Bente Cilleborg, der var hovedvidne i sagen. Og offer.

- Tillykke med sejren, lød det ifølge kioskejeren i telefonen, hvilket forargede hende.

- At manden kan finde på det. Han snakkede om alt muligt, jeg absolut ikke vil høre noget om, fortæller Bente Cilleborg.

arrow - Chikane rev op i en masse gamle ting fra min fortid
28. november 2018 kl. 12:00 Opdateret: kl. 16:17

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk