28. maj 2020
70-årige Britta Nielsen vidnede også ved retten torsdag.
70-årige Britta Nielsen vidnede også ved retten torsdag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 70-årig snittet med kniv under røveri: - Jeg troede ikke, han turde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70-årig snittet med kniv under røveri: - Jeg troede ikke, han turde
Opdateret 22. februar 2019 kl. 08:11
Slagelse - 22. februar 2019 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To mænd på 27 og 30 år går benhårdt efter frifindelse i sag om kiosk-røveriet på hjørnet af Valbyvej og Ndr. Stationsvej. Ingen af dem har været til stede den pågældende aften i august, anførte de begge ved retten torsdag. En klodset flugt, hvor der blandt andet blev tabt en mobiltelefon, antyder dog noget andet.

arrow Læs også: Lettet over domme: Spaghetti-løgn holdt ikke i byretten

70-årige Britta Nielsen, kiosk-ekspedient igennem snart 40 år på adressen, gæstede også vidneskranken torsdag.

Her lod hun endnu gang politiet, i skikkelse af anklagerfuldmægtig Taruh Sekeroglu, samt retten forstå, hvordan røveriet den 17. august forløb.

- De havde begge knive. Og de var store og skarpe, beskrev Britta Nielsen, som igennem tiden har haft ubudne gæster på besøg i kiosken ad flere omgange.

Til Sjællandske forklarede hun forleden, at hun desuden ikke regner med, at det er sidste gang, det sker. Men så voldsomt, som det var sidste år, behøver ikke en gentagelse, mener hun.

I retten forklarede ekspedienten, at personen, der dengang tog fat i hende, rev hende rundt og for eksempel skar hende under hagen, var muskuløs og stærk. Hun sagde imidlertid også, at hun havde tænkt sig at tage kampen op - lige indtil der viste sig endnu en røver med våben.

- Det skal dæleme være løgn, tænker jeg. Men så kommer der endnu en med kniv. Den første sagde, at jeg skulle flytte mig, men så blev jeg flyttet. Det var der, han kastede rundt med mig, fortalte den 70-årige kvinde, der indgående beskrev, hvordan de to mænd forgæves ledte efter penge.

- De snakkede lidt sammen ovre ved kassen. Han sagde, jeg skulle pege på, hvor pengene var. Han havde selv rodet en masse rundt. Da han ikke selv fandt pengene, spurgte han, hvor de var. Han blev ved at snakke til mig, som om jeg var et barn. Men jeg kan ikke, sagde jeg, inden de så stak hovedet sammen og snakkede lidt igen.

Undervejs i det få minutter lange røveri blev hun råbende kastet mod jorden.

- Jeg lå på et tidspunkt i klemme mellem pengeskabet og hans fod. Jeg lå stille og var bange for, at han ville sparke mig i hovedet, sagde hun.

Hvad der indsnævrer feltet af mulige gerningsmænd, er, at begge talte dansk, ligesom de syntes lyse i huden.

Således beskrev Britta Nielsen det i retten, ligesom hun slog fast, at hun egentlig først var i tvivl, om den mand, der tog fat i hende, turde skære.

- Kniven kom op til min hage. Jeg stod stille og ville se, om han turde skære mig. Og det gjorde han, sagde ekspedienten, som fik en to centimeter lang flænge og et snitsår.

- Der begyndte at dryppe blod ned på mit tøj, og det var der, de fik travlt, sagde hun endvidere, hvorefter hun påpegede, at det ikke var hendes egen idé at blive tilset på skadestuen efterfølgende.

- Jeg tog på sygehuset, men det var mere, fordi politiet krævede det. Jeg havde ikke lyst til at blive syet.

Britta Nielsen var på arbejde dagen efter.

Der falder dom i dag fredag.

arrow To års fængsel for voldsomt kioskrøveri
22. februar 2019 kl. 16:23 Opdateret: kl. 18:18
arrow Tabt telefon kan fælde kiosk-røvere
22. februar 2019 kl. 05:50 Opdateret: kl. 19:57
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk