18. august 2019
Tandlægen tiltales for blandt andet at have snydt sig til tilskud.
Tandlægen tiltales for blandt andet at have snydt sig til tilskud.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 68-årig tandlæge-ansat tiltalt for fusk og embedsmisbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

68-årig tandlæge-ansat tiltalt for fusk og embedsmisbrug
Slagelse - 09. januar 2019 kl. 06:05
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 68-årig mand, der tidligere har virket som tandlæge i en større statslig virksomhed i Slagelse Kommune, har ifølge anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi misbrugt sit embede, afgivet urigtige oplysninger og fusket sig til uberettigede sygesikringstilskud.

arrow Læs også: Tidligere tandlæge dømt for fusk med recepter

En retsmødebegæring sender ham fredag en tur på anklagebænken ved Retten i Næstved, hvor han ventes at blive tildelt en bøde.

Det er ifølge anklager Chris Martinsen den straf, der nedlægges påstand om fra anklagemyndighedens side. Han udelukker dog ikke, at også en fængselsstraf - med al sandsynlighed betinget - kan komme på tale.

Han risikerer desuden at få frataget retten til at virke som tandlæge i et givent tidsrum.

Den 68-årige, der er bosat på Fyn, men har fungeret på Vestsjælland, er tiltalt for i alt 28 forhold. De fleste har han på forhånd erkendt over for politiet.

De drejer sig om såvel afgivelse af urigtige oplysninger som udstedelse af uberettiget udfærdigede recepter og ikke mindst snyd med tilskud.

Fra den 30. april 2015 til 27. januar 2017 tiltales manden for 13 gange at have brugt en anden persons fortrolige oplysninger - det være sig navn og personnummer - til at udstede recepter på i øvrigt receptpligtige præparater, såsom Halcion, Nitrazepam og Paracetamol.

Herefter har manden ifølge retsmødebegæringen selv afhentet medicinen, der virker mod søvnløshed, hovedpine og andre smerter, eksempelvis i musklerne.

I samme periode skal manden have afgivet urigtige oplysninger til flere apoteker til brug af den offentlige tilskudsydelse.

I 13 tilfælde har den tiltalte angiveligt indkøbt receptpligtig medicin i den føromtalte persons navn. Desuden på baggrund af flere recepter, som sigtede selv havde udfærdiget, men som reelt var uberettigede.

I øvrige fire tilfælde har han ifølge politiet indkøbt i sit eget navn, og i alle situationer har det offentlige ydet sygesikringstilskud på et urigtigt grundlag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk