18. oktober 2019
Styregruppen bag »Fælles Forandring« består af  elever, lærere og forstandere fra Flakkebjerg Efterskole, Sejergaardens Musikefterskole og Baunehøj Efterskole. De præsenterer her FN?s 17 verdensmål foran Flakkebjerg Efterskole.  Foto: Fælles Forandring
gallery icon

Se billedserie

Styregruppen bag »Fælles Forandring« består af elever, lærere og forstandere fra Flakkebjerg Efterskole, Sejergaardens Musikefterskole og Baunehøj Efterskole. De præsenterer her FN?s 17 verdensmål foran Flakkebjerg Efterskole. Foto: Fælles Forandring
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 550 unge vil skabe mere bæredygtig fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

550 unge vil skabe mere bæredygtig fremtid
Slagelse - 15. maj 2019 kl. 07:21
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 28. maj åbner Mogens Lykketoft, (S), tidligere formand for FN's generalforsamling og Slagelse borgmester John Dyrby Paulsen (S), den første verdensmålsfestival i efterskoleregi.

»Fælles Forandring« samler 550 efterskoleelever fra seks sjællandske efterskoler på Flakkebjerg Efterskole.

I en farvestrålende cirkel af 17 verdensmålstelte skal eleverne dele viden, læring, motivation og forandringskraft gennem workshops, de på forhånd selv har udviklet og forberedt.

- Ingen elever er alene tilskuere til den deltagerbaserede festival, hvor unge sættes i fokus. »Fælles Forandring« vil fremhæve, at verden behøver unges initiativer, ideer, nysgerrighed og engagement, hedder det i en udsendt meddelelse om arrangementet fra projektkoordinator Charlotte Hedevang Nielsen, der tidligere har været projektkoordinator for Operation Dagsværk.

16-årige Nadia Berg fra Flakkebjerg Efterskole er med i styregruppen, der står bag initiativet. Gruppen består af elever, lærere og forstandere fra Flakkebjerg Efterskole, Sejergaardens Musikefterskole og Baunehøj Efterskole.

Udover de tre nævnte deltager elever fra Efterskolen Smededal, Kastanievej Efterskole og Faxehus Efterskole i festivalen..

- For mig er »Fælles Forandring« meget mere end en endagsfestival. Budskabet om at vi kan forandre noget i fællesskab, har allerede skabt og sikret et engagement blandt de elever, som skal med. Jeg glæder mig til, at vi på festivalen sammen - ung til ung - skal give hinanden troen på, at vi kan ændre verden til det bedre, siger Nadia Berg.

Som noget helt nyt er Efterskoleforeningen netop gået ind i at udbrede projektet til et landsdækkende initiativ i det kommende skoleår.

Via en bevilling fra Undervisningsministeriets forsøgs- og udviklingspulje på 250.000 kroner går det arbejde nu i gang.

Efterskolernes formand Torben Vind Rasmussen kalder »Fælles Forandring« et virkelig flot og godt initiativ, som kan flytte bæredygtigheden i en rigtig retning.

Festivalen er ikke et åbent arrangement, men kræver tilmelding. Folk der er interesserede i at bidrage kan dog henvende sig til Charlotte Hedevang Nielsen på tlf. 54554390 eller charlotte@faellesforandring.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk