26. september 2020
Ligesom leder Gitte Kjærsgaard på Skælskør Skole advarer rektor Lotte Büchert på Slagelse Gymnasium mod at nedlægge R-bussen mellem Skælskør og Slagelse. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Ligesom leder Gitte Kjærsgaard på Skælskør Skole advarer rektor Lotte Büchert på Slagelse Gymnasium mod at nedlægge R-bussen mellem Skælskør og Slagelse. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 300 elever tager truet bus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

300 elever tager truet bus
Slagelse - 18. september 2018 kl. 08:58
Af Per Vagnsø

Det er ikke kun på Skælskør Skole, lederen er nervøs for konsekvenserne, hvis Region Sjælland ender med at spare busrute 470R væk fra asfalten. På Slagelse Gymnasium frygter rektor Lotte Büchert, at unge fra Skælskør og omegn vil få meget svært ved overhovedet at tage en ungdomsuddannelse, hvis busruten bliver nedlagt.

arrow Læs også: Truet bus kører videre

Da regionens sparekatalog med mulige rutenedlæggelser og/eller omlægninger blev kendt, satte rektoren en spørgeskema-undersøgelse i værk blandt eleverne på gymnasiet. Den har vist, at cirka 300 elever alene på Slagelse Gymnasium er afhængige af bussen mellem Skælskør og Slagelse.

- De kan jo ikke komme i skole, hvis den bliver nedlagt. Vi kan vel ikke forvente, at deres forældre kan køre dem, så længe de ikke selv har kørekort. De bliver forhindret i at få deres uddannelse. Det er fuldstændig hul i hovedet i et område, hvor uddannelsesniveauet skal hæves. Jeg frygter, at nogle helt vil fravælge at tage en ungdomsuddannelse, siger Lotte Büchert.

Hun gætter på, at regionens folk har taget 470R med i kataloget over mulige besparelser, fordi bussen ikke har så mange passagerer midt på dagen.

- Men morgen og eftermiddag er busserne propfyldte. Nogle dage er der simpelthen ikke plads til alle. Så kører bussen bare forbi, og så kommer eleverne for sent i skole, konstaterer gymnasierektoren.

Regionsrådet skal afgøre bussernes fremtid på et møde 5. november, og besparelserne træder i kraft fra sommerkøreplanen 2019.

Regionen skal spare 20 millioner kroner på den kollektive trafik efter at have mistet i alt 112 millioner til regional udvikling.

arrow Skole frygter bus-besparelse
13. september 2018 kl. 08:42 Opdateret: kl. 16:04
arrow Spørgsmål til minister om Tølløsebanen
12. september 2018 kl. 11:28 Opdateret: kl. 10:32
arrow Reaktion på spareforslag: Lukning af Tølløsebanen er hul i hovedet
11. september 2018 kl. 11:38 Opdateret: kl. 11:38
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk