7. juni 2020
Far og søn, Hans og Nicki Petersen, ved nogle af de isolerende plader, som firmaet fremstiller. De er grå og ikke hvide, fordi det øger isoleringsevnen med 20 procent.  De satser på at gå i gang med at stille maskiner op til februar.Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Far og søn, Hans og Nicki Petersen, ved nogle af de isolerende plader, som firmaet fremstiller. De er grå og ikke hvide, fordi det øger isoleringsevnen med 20 procent. De satser på at gå i gang med at stille maskiner op til februar.Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 30 nye arbejdspladser forude i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 nye arbejdspladser forude i Slagelse
Slagelse - 08. november 2019 kl. 04:27
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi satser da på at lave en afdeling her, der bliver lige så stor som vores fabrik i Hornslet.

Det siger Hans Petersen fra virksomheden Danpor i Hornslet nord for Aarhus, der netop sammen med sønnen Nicki har købt den store hal på Odensevej 4 i den nordlige del af Slagelse, hvor der tidligere har været indendørs motocrossbane.

Danpor fremstiller isoleringsmateriale til byggeriet og omfatter også firmaet Neopixels. EPS er navnet på materialet. Det står for ekspanderet polystyren, og de fleste vil kalde det flamingo.

Det må man dog ikke, for flamingo er et andet varemærke indenfor samme materiale, blev det oplyst, da Sjællandske forleden blev præsenteret for de nye ejere af ejendommen og deres planer.

Og disse planer går ud på at fylde den store hal med maskiner og ansatte og starte en produktion. Ansatte er der 30 af i Hornslet, og det er altså også planen at nå op på dette tal i Slagelse.

Virksomheden har i et stykke tid haft »en halv« produktion i Roskilde med en enkelt ansat, men her er der ikke nok plads.

Osted var inde i billedet som en placering til en produktion i fuld skala, men her kunne man ikke hurtigt nok skaffe et område til en såkaldt kapital 5 virksomhed, som Danpor er.

Kapital 5 hentyder til hvilken paragraf i Miljøbeskyttelsesloven firmaet er omfattet af. Kapitel 5 er al

Ejendommen på Odensevej ligger i et udlagt kapitel 5 område i Slagelse, men den endelige godkendelse skulle dog lige på plads fra kommunens side.

Det blev klaret meget hurtigt, fortæller Per B. Madsen, chef for Slagelse Erhvervscenter.

- Weekenden måtte tages til hjælp i forvaltningen, men det kom på plads, siger Per B. Madsen.

Fra de nye ejere er der da også ros til den hurtige sagsbehandling, der var helt afgørende for, at Slagelse blev valgt.

De satser på at begynde at fylde maskiner lavet i Tyskland ind i hallen til februar.

Hallen blev tilbage i 2014 indrettet til indendørs motocrossbane af Kristoffer Rasmussen fra Munke Bjergby.

I den anledning blev der kørt 800 kubikmeter jord ind i hallen.

Banen måtte dog senere lukke, og hallen blev på et tidspunkt opkøbt af Willy Jensen fra Slagelse Kloakservice, der har flyttet al jorden.

Willy Jensen ejer en del ejendomme. Blandt andet også den på Strudsbjergvej, hvor Slagelse Autoservice forleden havde reception efter renovering, som omtalt i mandagsavisen.

Handlen er formidlet af Nordicals, hvor statsautoriseret ejendomsmægler Ebbe Larsen i øvrigt kan fortælle om stor efterspørgsel på den slags ejendomme for tiden.

Per B. Madsen fortæller, at virksomheden er en af flere virksomheder indenfor byggematerialer, der har valgt Slagelse Kommune til den senere tid.

- Det kan hænge sammen med Slagelses centrale placering mellem øst og vest i landet, siger Per B. Madsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk