31. maj 2020
Både virksomheder, foreninger og organisationer kan ansøge om de ekstra midler, som Landudvikling Slagelse får tilført i 2020. Her er foreningen på inspirationstur til Naturpark Åmosen den 30. september, hvor 24 deltagere hørte om udvikling af naturoplevelser i Naturpark Åmosen og Skarresø.
Både virksomheder, foreninger og organisationer kan ansøge om de ekstra midler, som Landudvikling Slagelse får tilført i 2020. Her er foreningen på inspirationstur til Naturpark Åmosen den 30. september, hvor 24 deltagere hørte om udvikling af naturoplevelser i Naturpark Åmosen og Skarresø.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 30 millioner tilføres: Grønne projekter får flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 millioner tilføres: Grønne projekter får flere penge
Slagelse - 08. november 2019 kl. 08:06
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Virksomheder, der vil tænke mere i grøn udvikling. Det er bare ét bud på, hvad ekstra 490.000 kroner til grønne projekter i 2020 kan bruges på, hvis man spørger den lokale aktionsgruppe for Slagelse Kommune, Landudvikling Slagelse.

Pengene modtager foreningen, der arbejder for at udvikle landdistrikterne i Slagelse Kommune, efter erhvervsminister Simon Kollerup (S) har besluttet at tilføre lokale aktionsgrupper i hele landet ekstra 30 millioner kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Uddeles i starten af 2020

Landudvikling Slagelse kan derfor se frem til at have knap en halv million mere til grønne projekter i 2020 udover de i forvejen 1,5 millioner kroner, foreningen modtager i EU-midler.

De cirka to millioner kroner skal således uddeles i starten af 2020 til lokale projekter, der er med til at gøre en lokal forskel og sætte mere fart på erhvervslivet, skabe nye job og gode levevilkår i lokalområdet.

FAKTA
  • Landudvikling Slagelse holder informationsmøde om ansøgning af LAG-midler med og uden det grønne tema samt KVIK-puljen.
  • Det foregår torsdag den 12. december fra klokken 17 til klokken 19 på adressen Sdr. Stationsvej 26, 1. sal i Slagelse.
  • Man kan melde sig til på www.landudviklingslagelse.dk.

Både virksomheder, foreninger og organisationer kan ansøge om midlerne, hvorfra de kan få 50 procent i støtte til deres projekt.

De endelige kriterier for de grønne projekter, der kan få støtte, er endnu ikke fastlagt af Erhvervsstyrelsen. Men mindst ét af tre formulerede kriterier skal dog være opfyldt, før et lokalt projekt kan få glæde af midlerne:

Projekt skal frembringe grønne løsninger

Blandt andet skal projektet frembringe grønne løsninger, fremme klima- og miljøtiltag samt genanvendelse og cirkulær økonomi, ligesom projektet skal skabe øget adgang til natur og/eller naturbevarende tiltag.

Derudover skal det være med til at skabe nye arbejdspladser eller gøre det mere attraktivt at bo på landet, være forankret uden for Slagelse by og have et budget på minimum 100.000 kroner.

Der er frist for projektansøgninger den 7. januar og den 15. april.

Her kan der også ansøges om penge til projekter, der ikke hører ind under det grønne tema. Landudvikling Slagelse har nemlig 1,5 millioner kroner til uddeling til LAG/EU-projekter, som ikke nødvendigvis er grønne, oplyser foreningen.

Samtidig kan virksomheder, foreninger og organisationer fortsat søge midler fra både puljen »Naturoplevelser i landområder« og KVIK-puljen, som fortsætter i hele 2020.

Her kan man få op til 30.000 kroner til et projekt, der skaber nye naturoplevelser og 50.000 kroner til et projekt under KVIK-puljen. Ved begge puljer er der løbende frist for ansøgninger

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk