16. september 2021
Ideen om fridykning midt i Korsør Nor i et 30 meter dybt hul blev præsenteret med disse lange finner.
gallery icon

Se billedserie

Ideen om fridykning midt i Korsør Nor i et 30 meter dybt hul blev præsenteret med disse lange finner.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 30 meter dybt hul midt i Korsør Nor og syv søstre giver turister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

30 meter dybt hul midt i Korsør Nor og syv søstre giver turister

Naturvejledere fra hele Danmark kom med stribevis af ideer tilsat både tossethed og vanvid for at gøre Korsør endnu mere attraktiv at besøge.

Slagelse - 08. maj 2021 kl. 06:45
Af Helge Wedel
arrow Læs også: Jagt på farlige PFOS-stoffer er indledt - se her de første adresser

- Man støder panden mod bunden meget hurtigt, når man vender sådan et par finner i vejret og dykker ned.

En gruppe af naturvejledere fra hele Danmark er udendørs fredag ved Musholm Ferie,- Sport,- og Konferencecenter i fuld gang med præsentationen af ideer på stribe for at øge interessen og brugen af naturen - her specifikt gælder det brugen af Danmarks største nor - Korsør Nor.

Fridykning

Det er fridykning, der tales om. En sport hvor Danmark har flere udøvere helt med fremme i verdenseliten. Men de må øve i udlandet. Ifølge fremlæggelsen kan det i stedet komme til af ske midt i Korsør Nor i et »Deep blue hole«, hvortil der skal gå en flydebro ud. Hullet skal være mindst 30 meter dybt, og kan angiveligt fremstilles ved at suge bunden op.

Tossethed

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) sagde i sin velkomst, at naturvejledernes arbejde var en gave til kommunen, og han håbede på indhold og ideer, hvor både tossethed og lidt vanvid indgik, så politikernes ofte brugte vending, »det har vi prøvet«, blev udfordret.

Ideerne om en bedre brug af Korsør Nor så helt bort fra den aktuelle PFOS-forurening, blev det understreget.

Det var tydeligt, at Danmarks største nor havde gjort indtryk på naturvejlederne. Også at det faktisk slet ikke blev brugt særligt meget af hverken lokale eller turister. Det burde være et must for alle kommunens børn at komme en eller flere ture ud på Korsør Nor for at opleve den enestående natur, lød et forslag

Stor sandstrand

Ved svømmehallen kan etableres en stor sandstrand, hvor der kunne bades fra, og hvor broer med plads til udlejning af kanoer og kajakker gik ud fra, men også en bro ud til førnævnte »Deep blue hole«. Hertil kan der placeres flydepontoner med borde og bænke, som man kan soppe ud til for at nyde en medbragt picnic. Overnatte skal man også kunne flydende på noret- eksempelvis ved Tårnborg Kirke i flydende sheltere, der drejer i vinden, så åbningen altid er i læ.

Alt i alt blev Korsør Nor beskrevet som et enestående og endnu helt uforløst friluftsmekka.

Syv søstre

En anden gruppe havde set på, hvordan man får flere til at stoppe op og besøge Korsør. Midlet er historiefortælling. Korsørs strande som de syv søstre med navne. Halsskov Havn som den ungdommelige aktive Lærke, der selv klipper sit hår. Storebæltsbroen som en kæmpe hval, man kan klappe på maven, når man besøger Halsskov Rev, var blandt forslag til historier, der vil vække nysgerrighed og give lyst til et besøg. Også de 50 bænkes by med 50 siddende forskellige oplevelser og en mobil naturstation kørende mellem førnævnte syv søstre indgår nu i det samlede idékatalog, som naturvejlederne har overdraget til kommunens politikere og dens fagpersoner for fritid og natur.

Tiden må vise, hvilke af de mange forslag, der kan mønstre flertal hos beslutningstagerne inklusiv »tossede og vanvittige« politikere!

arrow Analyse: Små mængder PFOS i brandskum
12. maj 2021 kl. 17:30 Opdateret: kl. 19:34
arrow Nu skal PFOS-ofre undersøges: Mange ubesvarede spørgsmål
08. maj 2021 kl. 11:45 Opdateret: kl. 11:07
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk