17. juni 2019
Det er bestemt muligt at gøre en god handel på Den Blå Avis - men også muligt at blive snydt, hvis man ikke er forsigtig. Arkivfoto
Det er bestemt muligt at gøre en god handel på Den Blå Avis - men også muligt at blive snydt, hvis man ikke er forsigtig. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 30-årig tiltalt for 11 tilfælde af bedrageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30-årig tiltalt for 11 tilfælde af bedrageri
Slagelse - 15. januar 2019 kl. 06:00
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 30-årig mand fra Slagelse bliver i dag fremstillet i Retten i Næstved, hvor han står tiltalt for ikke færre end 11 tilfælde af bedrageri.

I følge anklageskriftet har den 30-årige i samtlige 11 tilfælde sat forskellige varer til salg via Den Blå Avis - uden at have til hensigt at sende varerne. Køberne har via MobilePay indbetalt de forskellige beløb til den 30-årige, men aldrig modtaget deres varer.

Bedragerierne er sket i januar 2017, og fremgangsmåden har hver gang været den samme: En annonce med for eksempel en Playstation 4 til en attraktiv pris bliver indrykket i Den Blå Avis, og en potentiel køber ringer til den 30-årige og aftaler at handle. Sælgeren beder køberen overføre det aftalte beløb, som typisk er på omkring 2000 kroner, til sin MobilePay, hvorefter han lover at sende varen.

Det sker bare aldrig - og samme Playstation kan på den måde ende med at blive »solgt« mange gange til mange forskellige købere.

På et tidspunkt mister køberne tålmodigheden med sælgeren, som herefter bliver meldt til politiet - og så kører sagen.

Det er ikke de store enkelt-beløb, som den 30-årige angiveligt har svindlet for: Fra 550 kroner til 2500, men lagt sammen er beløbet på lidt over 12.000 kroner.

Anklageren går efter en frihedsstraf til den 30-årige samt erstatning til ofrene for svindelen.

Blandt de varer, som den 30-årige har sat til salg, er en Playstation 4, en iPhone5S og et glattejern.

I det hele taget er det primært elektronik - computere, tablets og lignende, som der ofte snydes med på Den Blå Avis og lignende steder.

Politiet har mange gange advaret mod privat handel på nettet, hvor køber og sælger ikke kender hinanden i forvejen.

- Det bedste er at mødes personligt, så alle parter kan sikre sig, at varen nu også findes og er som beskrevet, lyder politiets råd.

Desuden skal man være klar over, at varer - især elektronik, der sælges meget billigt - kan være stjålet. Dermed risikerer køberen at blive sigtet for hæleri.

- Bed om at se en kvittering. Hvis den ikke findes, bør alarmklokkerne ringe, advarer politiet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk