18. oktober 2018
Filmene var ikke i sort/hvid, da frivillige for 25 år siden via en forening overtog Korsør Biograf Teater, men her ses en stor del af de nuværende biovenner i sorte trøjer i sort/hvid.  Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Filmene var ikke i sort/hvid, da frivillige for 25 år siden via en forening overtog Korsør Biograf Teater, men her ses en stor del af de nuværende biovenner i sorte trøjer i sort/hvid. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25 år med frivillig drift af biograf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 år med frivillig drift af biograf
Slagelse - 17. november 2017 kl. 11:38
Af Tekst og foto: Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

25 år er gået, siden en forening - biovennerne - overtog ejerskab og drift af verdens ældste biograf - Korsør Biograf Teater, der siden 1908 har ligget i Jens Baggesens Gade. Jubilæet blev behørigt fejret med indbydelse af tidligere biovenner og udnævnelsen af den første æresbioven nogensinde. Et populært og kærkomment initiativ udtænkt af formanden for biovennerne Charlotte Kaas og Lone Halkensten, der er PR-formand. Æren tilfaldt 54-årige Lars Moosdorf, der som den eneste har været med siden starten for 25 år siden, og stadig er det. Han fik et stort og langvarigt bifald.

- Jeg synes jo stadig, det er sjovt, men jeg fortsætter nok ikke 25 år mere, sagde Lars Moosdorf til Sjællandske, inden han viste rundt i teknik- og fremviserrummet, som er hans hjemmebane.

Biografens høje alder fornemmes og ses tydeligt, når man går op ad trappen, hvor de store filmfremvisere stadig står. Ophængt på væggen også som minde om en svunden tid store filmspoler, hvor en almindelig spillefilm var næste fire kilometer lang. I dag foregår al filmfremvisning digitalt og via en computer. Filmene hentes ind via internettet.

Næste år er det planen at renovere den store sal. Der skal nyt gulv, nyt lydanlæg, nye stole og isolering, så man bedre kan holde varmen i den kolde del af året. Samlet pris et par millioner kroner.

Mange gav udtryk for stolthed over, at en by af Korsørs størrelse fortsat har sin egen biograf. Heldigvis ser fremtiden lys ud for at holde liv i verdens ældste biograf.

- Vi har ingen problemer med at tiltrække nye frivillige. Vi får ofte ansøgninger om at blive bioven. Det kræver omkring 30 frivillige at drive biografen, hvor man så har to-tre vagter om måneden, forklarer Charlotte Kaas.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk