19. oktober 2019
Morten Hass Augustsen (V) er et af flere medlemmer, der ikke har læst sin del af papirerne. - Vi skal ikke sagsbehandle, siger han.
Morten Hass Augustsen (V) er et af flere medlemmer, der ikke har læst sin del af papirerne. - Vi skal ikke sagsbehandle, siger han.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 22.239 sider kopieret efter politisk ønske: Flere har slet ikke læst dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22.239 sider kopieret efter politisk ønske: Flere har slet ikke læst dem
Slagelse - 15. december 2018 kl. 15:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen om massekopiering i Slagelse Kommune - senest eksemplificeret 22.239 kopiark til syv byrådspolitikere i social- og beskæftigelsesudvalget i starten af december - vækker undren. Borgmester John Dyrby Paulsen (S) kalder det vanvittigt og vil have papirspildet stoppet.

arrow Læs også: Efter kopisag: - Jeg er som politiker ikke valgt til at være dommer

Ifølge Enhedslistens Thomas Clausen er mængden af papirer dog for svær at overskue i digital form. Det siger han til Sjællandske.

Flere udvalgsmedlemmer har dog allerede været ude at tage afstand. Christopher Trung (V) skriver blandt andet på sin Facebook-profil, at han aldrig har bedt administrationen kopiere så mange dokumenter til brug ved et udvalgsmøde.

Byrådsmedlem Morten Hass Augustsen, som er den anden af to Venstre-politikere i social- og beskæftigelsesudvalget, kunne sagtens have nøjedes med en digital pdf-fil - hvis det altså overhovedet er politikernes opgave at læse enkeltsager til bunds

Det stiller han spørgsmålstegn ved.

- Jeg har ikke læst papirerne, for jeg mener ikke, det er politikernes opgave at gå ned i enkeltsager. Det er en farlig vej at gå. Vi er sat i verden for at hjælpe alle kommunens 80.000 borgere og ikke mindst de omkring 6000, som vi har ansat i kommunen.

Han mener således ikke bare, at sagen handler om kommunalt ansattes overarbejde - i forhold til de 77 arbejdstimer og mange print, der er tale om - men mere om måden, byrådsmedlemmer er politikere på.

- Vi har en borgerrådgiver og en masse sagsbehandlere, der tager sig af sådanne sager, siger han.

arrow Borgmester vil stoppe »vanvittigt« papirspild
15. december 2018 kl. 08:00 Opdateret: kl. 12:49
arrow Politikere bad ansatte printe 22.239 sider forud for møde
14. december 2018 kl. 06:20 Opdateret: kl. 06:31

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk