18. juni 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 22-årig mand idømt dagbøder for at rive valgplakater ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22-årig mand idømt dagbøder for at rive valgplakater ned
Opdateret 07. november 2018 kl. 11:20
Slagelse - 07. november 2018 kl. 11:06
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 22-årig mand med tilknytning til Ringparken er onsdag formiddag blevet dømt for at rive to socialdemokraters valgplakater ned sidste år.

Det var kun den ene af to anklagede, der menes at stå bag nedpilning af ikke under 35 valgplakater sidste år den 28. oktober , der var mødt op.

Hans sag blev derfor behandlet, mens den manglende, formodede medgerningsmand, som sidder varetægtsfængslet i arresten i Aarhus i en anden sag, kommer for retten på et senere tidspunkt.

Den fremmødte blev idømt fire dagbøder af 200 kroner for at rive socialdemokraterne Ali Yavuz og Miralem Garagics valgplakater ned af lygtepæle i Ringparken sidste år – også selv om han i retten ikke lagde skjul på, at han ikke kunne huske noget.

Han blev dømt for ti valgplakater.

- Jeg har ingen anelse om det. Jeg kan ikke huske noget, lød det fra den anklagede, som dog godt erindrede, at han havde drukket kaffe med den anden, udeblivende tiltalte senere på dagen.

Senioranklager Rune Jensen, som gik efter ikke under 14 dages fængsel, spurgte flere gange den tiltalte, hvorvidt han var en del af hærværket, som ifølge ham er sket i forening og efter forudgående planlægning – i øvrigt som et ”udemokratisk forsøg” på at hindre personer mod at blive valgt.

Det nægtede han.

Der blev undervejs nævnt, at både familiemedlemmer og venner har adgang til den grå Seat Toledo, der ejes af den dømtes storebror og på en overvågningsvideo fra Jacob Dampes Vej fyldes med de valgplakater, som de to 22-årige piller ned. Ifølge anklagemyndigheden som et systematisk træk og efter fælles aftale.

Han er sammen med den anden, som ikke mødte op, blevet genkendt af to betjente, der i årevis har tjent i ordensmagtens Nordby-gruppe. Og i retten blev der da også udvekslet smil og nik mellem den anklagede og betjentene i vidneskranken.

Ifølge mandens beskikkede forsvarer, Jesper Storm Thygesen, kan den dømte ikke rende fra, at han var med.

- Men man kan ikke lægge til grund, at det er ham, der har hevet alle valgplakater i Slagelse Kommune ned, sagde han under sin procedure.

Det var også en minimumsbøde, han blev tildelt, lød det fra dommer Camilla Ljørring, som ikke mente, at hærværket kan betragtes som systematisk.

Den dømte modtog dommen, mens anklagemyndigheden vil overveje en anke.

- Det skal jeg tage stilling til. Jeg er dog tilfreds med, at han blev dømt. Om han har fået den dom, jeg mener, er den rigtige, vil jeg overveje, lyder det fra Rune Jensen.

arrow Læs også: 22-årig dømt for at pille valgplakater ned: - En alt for blød dom
arrow To mænd risikerer fængsel for at rive valgplakater ned
01. november 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 07:38
arrow Fik 80 valgplakater pillet ned: - De bremsede mig som kandidat
01. november 2018 kl. 05:00 Opdateret: kl. 07:38

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk