21. august 2019
En 20-årig mand fra Slagelse-egnen er netop blevet idømt seks måneders ubetinget fængsel for talrige lovovertrædelser - selv om han aldrig mødte op i retten.
En 20-årig mand fra Slagelse-egnen er netop blevet idømt seks måneders ubetinget fængsel for talrige lovovertrædelser - selv om han aldrig mødte op i retten.
Foto: Erwin Wodicka/Erwin Wodicka - wodicka@aon.at
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 20-årig vaneforbryder udeblev fra retten - blev dømt alligevel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20-årig vaneforbryder udeblev fra retten - blev dømt alligevel
Slagelse - 16. februar 2019 kl. 11:42
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt skal en tiltalt person være til stede i retten for at høre anklagerne - og for at have mulighed for at forsvare sig. Men der er ikke så meget, der er normalt i en konkret sag mod en 20-årig mand fra det sydlige Slagelse.

Dels er han særdeles godt kendt af politiet i forvejen, dels er antallet af anklagepunkter ret overvældende - og så foregik de to retsdage uden hovedpersonens deltagelse, men med en lang række vidner.

- Det er ret usædvanligt, at en retssag bliver gennemført og afsluttet uden den tiltaltes medvirken. Men det er altså sket i dette tilfælde, siger anklagerfuldmægtig Louise Fugl til Sjællandske.

Mange af punkterne i det alenlange anklageskrift stammer fra 2017 og -18, og den tiltalte var således ikke varetægtsfængslet, da retssagen mod ham startede.

Af uvisse årsager dukkede den unge mand aldrig op, men det forhindrede ikke retten i at gå sin gang.

- Det er sådan, at man højst kan idømmes seks måneders ubetinget fængsel, hvis man udebliver fra retten. Det var også i det leje, at min påstand oprindeligt lå. Havde jeg gået efter en længere straf, var sagen blevet udskudt, til politiet havde anholdt den 20-årige, siger anklageren.

Ifølge anklageskriftet har den unge mand - som i parentes bemærket også var godt kendt af politiet i forvejen - utallige lovovertrædelser på samvittigheden. For eksempel talrige indbrud - herunder på Slagelse Sygehus - biltyverier, kørsel uden kørekort og benzintyverier. Dertil trusler og besiddelse af narkotika.

Den 16. december 2017 blev den unge mand anholdt på Skovsøgade, men det lykkedes ham at vriste sig fri og stikke af fra politiet.

Ifølge anklageskriftet gik den nu dømte ind i urforretningen Gunner V på Rosengade i Slagelse i februar 2018, hvor han stjal et Jaguar-ur til en værdi af 7.498 kr. Alt i alt var den 20-årige tiltalt for 39 overtrædelser, og han blev dømt for langt de fleste.

Nu er det så op til politiet at lokalisere den unge mand, så dommen kan forkyndes, og han kan begynde at afsone sin straf.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk