27. september 2020
Mathias Dyhr Rothmann kan måske føje endnu en titel til sit i forvejen flotte kokke-cv. Foto: ZBC
gallery icon

Se billedserie

Mathias Dyhr Rothmann kan måske føje endnu en titel til sit i forvejen flotte kokke-cv. Foto: ZBC
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 20-årig går efter mere mad-guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20-årig går efter mere mad-guld
Slagelse - 06. august 2020 kl. 11:15

Mathias Dyhr Rothmann har vundet udtagelseskonkurrencen til EuroSkills, som blev holdt på Kokke- og tjenerskolen, ZBC Slagelse, og til januar bliver det afgjort, om den unge stjernekok og tidligere ZBC-elev kan føje titlen som Europas bedste unge kok til cv'et.

20-årige Mathias Dyhr Rothmann har allerede vundet flere guldmedaljer i sin korte karriere, og til januar skal han endnu engang konkurrere på smag, æstetik og kreativitet, når han skal dyste mod Europas bedste, unge kokke til EuroSkills i Østrig.

- Jeg glæder mig helt vildt til EuroSkills. Det er jo en stor mulighed for at udvikle mig selv og få nogle nye erfaringer. Og så ser jeg frem til at møde en masse mennesker, der er lige så passionerede for deres fag, som jeg er, fortæller Mathias Dyhr Rothmann, der netop er startet som kok på Michelin-restauranten Hotel Frederiksminde i Præstø.

Til udtagelses-konkurrencen skulle deltagerne lave en tre retters menu til fem personer på fire en halv time. Selv om Mathias Dyhr Rothmann er vant til at præstere under pres, var han ekstra spændt på denne konkurrence. På grund af coronakrisen har han haft en relativ stille sommer uden samme muligheder for at træne i professionelle rammer som normalt op til store konkurrencer. Og særligt desserten - petit four - var den talentfulde kok spændt på.

- Det er svært at lave en tempereret chokoladeskal, når det er 26 grader udenfor og både ovne og komfurer kører i køkkenet. Men de blev virkelig skarpe, så det var jeg lettet over, fortæller den unge kok.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk