18. september 2020
Magnus Rosendahl omgivet af sine to trænere i køkkenet på Valbyvej. De holder blandt andet øje med, om han fremstår roligt og holder tiden. Foto: ZBC.
gallery icon

Se billedserie

Magnus Rosendahl omgivet af sine to trænere i køkkenet på Valbyvej. De holder blandt andet øje med, om han fremstår roligt og holder tiden. Foto: ZBC.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19-årig kokkeelev klar til VM: - Jeg elsker adrenalinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årig kokkeelev klar til VM: - Jeg elsker adrenalinen
Slagelse - 14. august 2019 kl. 11:00
Af Arne Svendsen og Eva Eriksen, ZBC
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I konkurrencekøkkenet på Kokke- og tjenerskolen på Valbyvej er der fuldt blus under gryder og pander.

Hurtigt fjerner 19-årige Magnus Rosendahl stokkene og det yderste papirstynde lag på fire champignoner, hvorefter han med rolige hænder skærer lange bløde bølger i overfladen, så svampene får form som et stykke kransekagekonfekt.

Han er netop i gang med at træne til WorldSkills, som er verdensmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelserne og unge faglærte, og intet er overladt til tilfældighederne.

Mesterskaberne holdes 22.-27. august i Rusland, og Magnus drager afsted 16. august.

- Det fede ved at lave de samme retter igen og igen er, at du hele tiden bliver bedre og bedre. For har jeg lavet en fejl en gang, så laver jeg den forhåbentligt ikke igen, siger Magnus Rosendahl fra Kokke- og tjenerskolen, ZBC.

Lysten til at levere det perfekte har bragt ham langt. Sammen med sin ven og bofælle, kokkeeleven Mathias Dyhr Rothmann, har han vundet guld til både Nordisk Mesterskab for Kokkeelever 2018 og til DM for Kokkeelever 2019. Til WorldSkills i Rusland er det dog første gang, at han er alene om at kæmpe for medaljer.

- Måske bliver det en smule mere roligt denne gang, fordi jeg er alene og derfor hele tiden har styr på, hvor langt jeg er i processen. Men adrenalinen skal nok være der, og den elsker jeg.

At konkurrere har da også altid ligget til 19-årige Magnus Rosendahl, og han har kæmpet for medaljer på både fodboldbanen, i svømmehallen og til kajakpolo.

Faktisk lykkedes det ham at komme med på U18 i kajakpolo - men nu er alle sportsgrenene lagt på hylden. For siden Magnus Rosendahl startede på kokkeuddannelsen på Kokke- og tjenerskolen, ZBC i Slagelse, har han rettet al sin opmærksomhed og tid på finere madlavning.

- Jeg har nok altid været sådan, at enten går jeg 110 procent efter noget, eller også lader jeg det ligge. Så når jeg laver mad, skal det være noget specielt, fortæller Magnus Rosendahl.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk