21. januar 2019
Det nye forslag fra arkitekt Torben Wissing til, hvordan det nye boligkvarter vil kunne komme til at tage sig ud.
gallery icon

Se billedserie

Det nye forslag fra arkitekt Torben Wissing til, hvordan det nye boligkvarter vil kunne komme til at tage sig ud.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 180 boliger på vej på slagterigrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

180 boliger på vej på slagterigrund
Slagelse - 11. december 2017 kl. 07:12
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

180 nye boliger i tre til fem etager kan være på vej på den grund mellem Ndr. Stationsvej og Danasvej, hvor kreaturslagteriet NV-OX tidligere lå, inden det blev jævnet med jorden i 2004.

Grunden har tidligere været nævnt som hjemsted for et nyt rådhus, og det er da også stadig en mulighed, hvis det nye byråd måtte ønske det.

- Så dropper vi da gerne boligplanen, siger arkitekt Torben Wissing, der har udarbejdet boligprojektet for ejeren af grunden.

Det er firmaet Dan Mark Ejendomme A/S, som har hjemsted i Roskilde.

Firmaet er stiftet af arvinger til den kontroversielle finansmand Alex Brask Thomsen, der døde i 2005 og efterlod en formue på omkring 10 milliarder kroner. Arvingerne bor angiveligt i Schweiz, hvorfra de driver pantebrevsselskabet Brask Thomsen Stiftung, der har pant i hundredvis af danske ejendomme.

Erhvervs-, plan- og miljøudvalget i kommunen besluttede tilbage i maj at sætte gang i lokalplanlægningen for projektet, men man var ikke helt tilfreds med udspillet fra bygherren, som handlede om at bygge boligblokke i fire og seks etager.

Udvalget ønskede arkitektonisk kvalitet i forhold til omgivelserne og variation i bebyggelsens udformning og højde i stil med planlægning for området Slagelse Bypark ved Nordre Ringgade/Kvægtorvsvej.

Det har man nu fået med det nye projekt, hvor boligblokkene på fire og seks etager er erstattet af en mere varieret bebyggelse i tre til fem etager.

Torben Wissing siger, at man kan forestille sig, at bygningerne nærmest Kalundborgvej opføres først.

- Her er det en mulighed at opføre ungdomsboliger, da arealet jo ligger lige overfor det nye campus på den anden side af jernbanen. Det vil være let at komme dertil, når der kommer en bro over banen, siger Torben Wissing.

De resterende boliger kan eventuelt opføres som private lejeboliger eller ejerlejligheder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk