27. februar 2020
Ditlev S. Kromphardt står her længst til venstre efter opfinder-sejren i Odense. Ved siden af ham er det Markus Rigdal Schier Hansen, Emil Knøsgaard og Sia Nikoline Mikkelsen. Med i firmaet er desuden Christian Granzow. Foto: Niels Brock
gallery icon

Se billedserie

Ditlev S. Kromphardt står her længst til venstre efter opfinder-sejren i Odense. Ved siden af ham er det Markus Rigdal Schier Hansen, Emil Knøsgaard og Sia Nikoline Mikkelsen. Med i firmaet er desuden Christian Granzow. Foto: Niels Brock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 17-årig direktør i opfindsomt vinder-firma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17-årig direktør i opfindsomt vinder-firma
Slagelse - 11. februar 2020 kl. 11:05
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

17-årige Ditlev S. Kromphardt fra Slagelse har sammen med fire andre EUX-studerende på Niels Brock i København vundet den nationale entreprenørskabsmesse med en opfindelse, som allerede er i produktion: En to-i-en læder-kortholder til både trådløs opladning af mobiltelefonen og kreditkortholder.

Ditlev S. Kromphardt er direktør for de studerendes firma, der hedder CuirX.

CuirX er et firma, med fem passionerede co-founders, der alle går på Niels Brock EUX Business/iværksætteri. En del af deres uddannelse går ud på helt praktisk og med hænderne helt nede i materien at etablere et startup-company, og Ditlev S. Kromphardt fortæller, at de efter at have vundet konkurrencen er enige om, at deres opfindelse skal sættes i produktion.

- Det har givet et kæmpe boost, at der er andre, der kan se noget i vores idé, og vi er alle enige om, at det skal blive til en rigtig forretning. Vi er ved at finde nogle gode producenter, beretter han.

Det var en af de fem, Christian Granzow, der fik idéen, og han fik hurtigt de øvrige med på, at der var brug for en smart løsning dér sidst på dagen, når mobiltelefonen mangler strøm, og ejeren ikke er i nærheden af en stikkontakt.

De fem går på uddannelsens andet semester, og de har en drøm om at kunne komme i praktik i deres eget firma om halvandet år.

- Det er fedt at se noget blive bygget op fra bunden, fastslår Ditlev, der hver dag tager toget til København for at udleve iværksætter-drømmen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk