14. oktober 2019
Flaget var på halv ved HTX-uddannelsen på Willemoesvej mandag på grund af 16-årige Marcus Christensens død. Foto: Carsten Lysdal
Flaget var på halv ved HTX-uddannelsen på Willemoesvej mandag på grund af 16-årige Marcus Christensens død. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årigs død satte sit præg på HTX i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årigs død satte sit præg på HTX i Slagelse
Opdateret 29. oktober 2018 kl. 12:50
Slagelse - 29. oktober 2018 kl. 12:12
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det berører os alle dybt på skolen, det, der er sket. Og vi prøver at gøre alt det, vi kan, for at støtte op omkring eleverne.

arrow Læs også: Tiltalt i MDMA-sag: Vi tog streger og lavede mad

Det siger rektor Niels-Erik Hybholt fra HTX-uddannelsen i Slagelse, hvor man mandag morgen holdt mindehøjtidlighed for den 16-årige Marcus Christensen fra Dianalund, der lørdag afgik ved døden efter at have indtaget det narkotiske stof MDMA.

Niels-Erik Hybholt fortæller, at der også i løbet af dagen var mulighed for, at eleverne kunne få psykologhjælp i studievejledningen.

Mandag eftermiddag blev der holdt et møde specielt for elever og forældre i den klasse, som Marcus Christensen gik i. Her deltog også psykologen og rektor.

- Det er jo noget, som kan ramme os alle. Der er desværre stoffer i omløb overalt. Det berører da også mig som far til drenge i den alder, siger Niels-Erik Hybholt.

Informationschef Michael Winther Rasmussen fra ZBC, som HTX-uddannelsen er en del af, siger, at man har en klar politik omkring stoffer og rusmidler.

- Det er ikke en nul-tolerance politik, for vi vil gerne hjælpe de unge, men der er klare sanktioner ved overtrædelser, siger Michael Winther Rasmussen.

Kim Christensen, far til afdøde Marcus Christensen, har udtalt, at sønnens hash-misbrug greb om sig, da han begyndte på HTX-uddannelsen i Slagelse.

Niels-Erik Hybholt siger hertil, at han ikke mener, at skolen har noget stort problem med stoffer.

- Men det er da bestemt noget, som vi er opmærksomme på, og som vi prøver at tage i opløbet. Derfor holder vi også her i skolefirkanten jævnligt møder med kommunens SSP-medarbejdere, siger Niels-Erik Hybholt.

arrow Nu skal retten placere skyld i MDMA-sagen
12. december 2018 kl. 08:40 Opdateret: kl. 08:40
arrow Tiltalt for mdma-død nægter sig skyldig i uagtsomt manddrab
04. december 2018 kl. 18:58 Opdateret: kl. 19:24
arrow Et gram mdma i sodavand dræbte Marcus i Dianalund
03. december 2018 kl. 14:44 Opdateret: kl. 14:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk