13. december 2017
Her kobens-spor efter et indbrud  hos er ældre ægtepar i Korsør, som den 16-årige dog dreng nægtede at have begået. Men han erkendte indbrud i et hus ikke langt derfra samme nat. Foto: Helge Wedel
Her kobens-spor efter et indbrud hos er ældre ægtepar i Korsør, som den 16-årige dog dreng nægtede at have begået. Men han erkendte indbrud i et hus ikke langt derfra samme nat. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årig stortyv frygter Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig stortyv frygter Korsør
Slagelse - 10. oktober 2017 kl. 06:32
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I næste måned fylder han 17 år. Mandag tog det anklageren ved Retten i Næstved over 40 minutter at oplæse de i alt 49 forhold, som den spinkle kortklippede mørkhårede dreng fra Korsør er tiltalt for.

arrow Læs også: 16-årig stortyv slipper for fængsel

Biltyverier, indbrud og tyverier fra omklædningsrum, trusler mod ansatte i Føtex i Korsør og masser af efterladte benzinregninger på tankstationer, når de stjålne biler skulle tankes, er beskrevet i det 19 sider lange anklageskrift.

En jævnaldrende kammerat fra Korsør er også tiltalt i en del af forholdene, som naturligvis også omfatter bilkørsel uden kørekort.

Ifølge anklageren skal den 16-årige med de fleste tiltaler idømmes mindst et halvt års ubetinget fængsel, når dommen falder på fredag.

- Jeg kan ikke afvise, at jeg går efter en højere fængselsstraf, når jeg får læst op på praksis. Det er jo berigelseskriminalitet med et meget stort gentagelsesmønster, siger anklager Ulrik Birk Gotfredsen til Sjællandske. Begge drenge har siddet varetægtsfængslet på institution siden den 24. juni.

Faderen til den 16-årige hovedtiltalte dreng var til stede i Retten i går, hvor Sjællandske havde lejlighed til at tale med ham.

- Vi har bedt om hjælp til ham, siden han gik i 1. klasse. Jeg synes, at kommunen har svigtet os. Og jeg synes, at politiet har samlet alt for meget sammen mod ham. Tidligere fik man et rap over fingrene men også tiltalefrafald, siger faderen, hvis navn Sjællandske ikke nævner, da hans søn har navne- og adressebeskyttelse i sagen.

I en pause spørger Sjællandske den 16-årige, om han nu kan få afregnet og komme på ret kurs.

- Ikke hvis jeg kommer tilbage til Korsør igen. Så går det galt. Der kommer jeg i alt for dårligst selskab, lyder svaret med dyb stemme fra den 16-årige.

Faderen frygter, at alt håb er ude, når hans søn fylder 18 år, fordi der så slet ingen hjælp er at hente fra kommunen.

Dommen falder på fredag.

arrow 16-årig stortyv med langt synderegister
10. oktober 2017 kl. 10:00 Opdateret: kl. 17:54
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk