11. august 2020
Pengene fra Danmarks Erhvervsfremmestyrelse skal blandt andet bruges til at forsøge at lave samarbejde med danske rejsearrangører, så gæsterne køres til vestsjællandske attraktioner som for eksempel Trelleborg istedet for til Tyskland eller Østrig. Foto: Bjørn Armbjørn
Pengene fra Danmarks Erhvervsfremmestyrelse skal blandt andet bruges til at forsøge at lave samarbejde med danske rejsearrangører, så gæsterne køres til vestsjællandske attraktioner som for eksempel Trelleborg istedet for til Tyskland eller Østrig. Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1,5 million kroner til turist-udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1,5 million kroner til turist-udvikling
Opdateret 14. juli 2020 kl. 09:19
Slagelse - 14. juli 2020 kl. 09:17
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foråret var en hård nød at knække for turismen i Destination Sjælland og resten af Danmark.

På grund af Covid-19 blev mange aktiviteter aflyst eller udskudt, ligesom mange aktører var tvunget til at holde helt eller delvist lukket.

Heldigvis er Danmark stille og roligt åbnet, og der er godt gang i turismen i Destination Sjælland, hvor både danske og udenlandske gæster giver travlhed i disse uger.

Den travlhed skulle gerne fortsætte.

Derfor glæder direktøren i Destination Sjælland, Jens Müller, sig over, at man netop har fået tilsagn om halvanden million kroner i støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til det nye projekt »Nye tider, nye oplevelser - på tværs af aktører«.

- Projektet skal skabe nye forretningsmodeller, hvor de største aktører i Destination Sjælland går forrest for at skabe nye oplevelsessammenhænge. De skal dels styrke deres egen forretning, men også det tværgående samarbejde mellem aktørerne, som er tilpasset de nye rejse- og adfærdsmønstre, vi ser efter coronakrisen, forklarer Jens Müller i en udsendt meddelelse fra turistsamarbejdet, der omfatter kommunerne Slagelse, Sorø, Kalundborg, Holbæk og Odsherred..

Sådan bruges penge

Der er tale om et projekt til i alt tre millioner kroner.

Sammen med de 1,5 millioner kroner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse byder Destination Sjælland blandt meget andet ind med viden og sparring til udvikling af nye forretningsmodeller, der skal skabe værdi for destinationen og aktørerne.

- Vi skal blandt andet have lavet en dataopsamling, der kan kortlægge landliggernes brug af feriehusene, fordi vi ved, der er et potentiale for udvikling og øgning af besøgene, fortæller direktøren.

Ligeledes vil Destination Sjælland sammen med aktørerne blandt andet arbejde med nye aktiviteter omkring Istidsruten og et oplevelseskort, ligesom man vil forsøge at lave samarbejde med danske rejsearrangører.

- I stedet for at køre gæsterne i bus til Tyskland eller Østrig, så er det lige så oplagt at køre dem til Destination Sjælland, hvor en masse unikke oplevelser venter, fastslår direktøren.

Store aktører har nikket

Projektet løber som udgangspunkt i to år, og Destination Sjælland har allerede fået et bekræftende nik fra flere af destinationens største aktører.

Det drejer sig blandt andet om Naturpark Åmosen, Geopark Odsherred, Vikingeborgen Trelleborg, Sommerland Sjælland, Observatoriet i Brorfelde og Museum Vestsjælland.

- Det er dog langt fra det fulde hold af aktører. Der er tale om et åbent tilbud, hvor vi håber, at mange flere aktører vil deltage og byde ind, så vi bringer hele destinationen i spil med sammenhængende oplevelser på tværs af både geografi og brancher, slutter Jens Müller.

Puljen for lokale og tværgående turismeprojekter var på i alt 38,3 millioner kroner.

Destination Sjælland søgte om - og fik bevilget 1.474.300,00 kroner.

arne

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk