23. januar 2019
Den 15-årige pige, som i maj pludselig nægtede flere forhold, fik forleden 60 dages betinget fængsel for vold, trusler og tyveri. Hun modtog dommen.
Den 15-årige pige, som i maj pludselig nægtede flere forhold, fik forleden 60 dages betinget fængsel for vold, trusler og tyveri. Hun modtog dommen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 15-årig pige dømt: Gik amok på ekspedient

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15-årig pige dømt: Gik amok på ekspedient
Slagelse - 17. august 2018 kl. 06:20
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 15-årig pige fra Korsør er blevet idømt 60 dages betinget fængsel for tyveri, vold og trusler.

Pigen, som i februar gik amok i en taskebutik i Vestsjællandscentret i Slagelse, modtog dommen.

arrow Læs også: 15-årig amok på ekspedient: Nu venter pebret tur i retten

Den nu dømte, 15-årige pige sad tiltalt for dels tyveri af en pung til 99,95 kroner i butikken Neye den 26. februar i år, dels for at have slået en 46-årig ekspedient i hovedet med knyttet hånd, sparket hende i maven, revet hende i håret og for at have truet den ansatte med ordene: »Jeg smadrer dig, næste gang jeg ser dig«.

Som en betingelse for ikke at skulle i fængsel er, at hun undergiver sig en foranstaltning, som Slagelse Kommune fastsætter i henhold til servicelovens §52. Det være sig familiebehandling eller et ophold uden for hjemmet for en given periode.

Sagen har tiltrukket sig en vis opmærksomhed, idet flere så optrinnet den 26. februar klokken 13 i Vestsjællandscentret. Og pigen har da også til at starte med erkendt flere forhold, men tilståelsen trak hun tilbage, da en retsmødebegæring sendte hende på anklagebænken i maj.

Hun mente eksempelvis, at ekspedienten selv var ude om at blive overfuset såvel verbalt som fysisk.

- Hun sagde, jeg var sort og en neger. Og det er jo racisme, sagde pigen i retten i maj, hvor hun forklarede, at den ansatte havde holdt hende fast, uden hun kunne liste sig fri.

Dengang mente hun heller ikke, at det var for at stjæle, at hun »glemte« en pung, som hun kort forinden havde proppet i lommen.

- Jeg tog en pung med i hånden, men jeg glemte den i lommen. Det var en lille pung, men jeg ville ikke stjæle den, sagde pigen, som ydermere forklarede, at hun fortalte ekspedienten, der konfronterede hende - og som hun senere blev fysisk over for - at hun aldrig ville gøre det igen.

Ud over den plettede straffeattest og en betinget fængselsstraf - hvad dertil nu engang hører - må hun og familien også døje med regningen for sagen.

arrow 15-årig pige gik amok: Rev ekspedients hoved bagover
09. maj 2018 kl. 06:45 Opdateret: kl. 20:03

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk