17. februar 2019
Hun startede med at erkende, men trak tilståelsen tilbage i retslokalet i maj. Nu venter et egentligt retsmøde onsdag, hvor en 15-årig tiltalt butikstyv ventes at få sin dom. Hun er anklaget for tyveri, vold og trusler. Foto: Carsten Lysdal
Hun startede med at erkende, men trak tilståelsen tilbage i retslokalet i maj. Nu venter et egentligt retsmøde onsdag, hvor en 15-årig tiltalt butikstyv ventes at få sin dom. Hun er anklaget for tyveri, vold og trusler. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 15-årig amok på ekspedient: Nu venter pebret tur i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15-årig amok på ekspedient: Nu venter pebret tur i retten
Opdateret 14. august 2018 kl. 07:31
Slagelse - 14. august 2018 kl. 06:20
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et kvarter langt retsmøde - en såkaldt tilståelsessag - endte i maj uden et egentligt punktum, da en 15-årig pige med adresse på Motalavej i Korsør sad for retten i sag om tyveri af en pung til 99,95 kroner fra taskebutikken Neye i Vestsjællandscentret.

arrow Læs også: 15-årig pige dømt: Gik amok på ekspedient

Pigen, som ellers havde tilstået og altså erkendt forhold af tyveri samt vold og trusler mod en ekspedient i butikken, nægtede og kan onsdag se frem til et noget længere retsmøde med domsmænd, anklager og forsvarsadvokat - for ikke at nævne de to vidner, den i dag 46-årige, kvindelige ekspedient og den centervagt, som ankom til butikken, da det hele gik over gevind omkring klokken 13 den 26. februar i år.

Dermed bliver det også en dyrere fornøjelse for pigen og hendes familie, hvis hun dømmes.

- Det er klart, at hvis en sag kan klares på under en halv time, fordi der erkendes, så er det værd at foretrække. Det er indimellem nemmere for den tiltalte, som ellers nu får en væsentligt større regning. Hun skal jo betale sagens omkostninger, hvis hun dømmes, fortæller Christina Lund Gregersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som var anklager i tilståelsessagen tilbage i maj.

Pigen mener ikke, at hun stjal pungen, da hun proppede den i lommen og »glemte den«, som hun forklarede i retten i maj.

- Det var en lille pung, men jeg ville ikke stjæle den, sagde pigen, som ydermere forklarede, at hun fortalte en ekspedient, der konfronterede hende, at hun aldrig ville gøre det igen.

Hun afviser altså ikke, at hun rent faktisk blev taget på fersk gerning, men fastslår, at det ikke var for at stjæle, at hun puttede pungen i lommen.

Hun afviser desuden heller ikke, at hun skulle have slået, sparket og revet ekspedienten i håret, da sidstnævnte efterfølgende - og trods en undskyldning fra pigens side - forsøgte at tilbageholde den 15-årige.

Hertil forklarede pigen i retten i maj, at hun ikke husker, hvor mange gange hun ramte den 46-årige ekspedient, som dog - ifølge pigens forklaring - selv var uden om at blive overfuset. I øvrigt også verbalt, da pigen ifølge anklageskriftet kvitterede med at sige: »Jeg smadrer dig, næste gang jeg ser dig!«.

- Hun sagde, jeg var sort og en neger. Og det er jo racisme, sagde pigen i retten.

Der ventes også at blive vist en overvågningsvideo fra episoden den 26. februar, som angiveligt viser, hvordan det hele udfoldede sig.

arrow 15-årig pige gik amok: Rev ekspedients hoved bagover
09. maj 2018 kl. 06:45 Opdateret: kl. 20:03

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk