31. maj 2020
Korsørs nærhed til Storebælts bølger har en naturlig afsmitning på valg af indhold til årbogen. Godt valgt er at trykke Hans Christian Sørensens levnedsberetning inklusiv hans mange år som kaptajn på dampfærgerne på Storebælt. Han levede fra 1859 til 1934.  Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Korsørs nærhed til Storebælts bølger har en naturlig afsmitning på valg af indhold til årbogen. Godt valgt er at trykke Hans Christian Sørensens levnedsberetning inklusiv hans mange år som kaptajn på dampfærgerne på Storebælt. Han levede fra 1859 til 1934. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 13. årbog til et 13-tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

13. årbog til et 13-tal
Slagelse - 08. november 2019 kl. 08:09
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kan være 13-skalaen er afskaffet, men den 13. udgave af Årbog for Korsør og omegn fortjener et rent 13-tal. Forgængeren i 2018 var udsolgt allerede i midten af december. Samme »skæbne« trods et øget oplag bør overgå dette års udgave. Bogens absolutte gavepotentiale både for boende og fraflyttede korsoranere samt tilflyttere fornægter sig ikke.

Bogens redaktør snart 79-årige Ole Seyffart Sørensen med sparring og indholdshjælp fra Kay-Verner Christiansen og Kirsten Slot Larsen er glad for årets udgave. For alle aftaler er holdt, ligesom det vigtige miks mellem gammelt og nyt fra byen er ramt til perfektion på de 115 sider.

Foruden de velskrevne og oplysende beretninger med dragende illustrationer rummer 2019-udgaven også forfriskende redaktør-holdninger med gode indspark til den aktuelle debat. Blandt andet om Korsørs mangeårige livsnerve havnen - for er fremtiden containere eller cafeer?

Årbogen indledes med litterær tyngde i form af H.C Andersens hyldest til Korsør i digtet »Korsør« offentliggjort første gang i 1869. 150 år senere er opgaven med at hylde den tidligere færgeby for foden af Storebæltsbroen lagt foran tastaturet betjent af forfatteren Jens Blendstrup. Hans begejstrede analyse om Korsør er, at det er en provinsby, man ikke kan slå ned, fordi den er så fuld af spændende mennesker. Der er bare nogen udefra, der skal sige det. Det gjorde H.C. Andersen, og det gør jeg, skriver den tilflyttede forfatter, der altid har følt sig velkommen i de 14 år, han har boet her. At årbogen slår fast, at den er skrevet »af korsoranere for korsoranere« er altså med de to forfatteres bidrag lidt en tilsnigelse.

I alt 78 forfattere har gennem årene bidraget til årbogen, som i år har seks helt nye skribenter med.

Årbogen har med tiden udviklet sin typografi og udtryk til en velfungerende appetitlig helhed. Godt de bidragende forfattere vises med foto ved siden af en lille introducerende tekst. De vigtige billedtekster, som ofte er det første sted, læserne orienterer sig, er stort set i hele 2019-udgaven velfungerende. Dog ikke i den ellers spændende fortælling af indsatsleder i Beredskabet Per S. Eilertsen om, hvad der sker, når Storebælt stiger som følge af stormflod. Hele otte billeder er der til beretningen. Alle fra den 4.-5. januar 2017, hvor sandsække blev lagt ud i gaderne. Ved alle billederne blot tidspunkt og dato og så otte gange gentagelse af »Billedet er formidlet af Slagelse Brand og Redning«.

Gentagelser skal man altid luge ud i, ved skriftlige fremstillinger. Og når man tænker på, at redaktøren ynder at omtale Slagelse Kommune som »kommunen der er opkaldt efter vores naboby«, så må det undre, at nabobynavnet slipper gennem hele otte gange i en enkelt artikel! For traditioner hører sig til i årbøger - ikke mindst de humoristiske.

INFO: Årbog for Korsør og omegn, 2019 udgivet af Per Krogsgaard Larsen. Oplag: 475, pris 130,- kan købes hos Føtex, Boghandleren og på Korsør Bibliotek.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk