12. maj 2021
Monique Gurli Henneberg Nielsen og Hanna Skurlic morede sig ved fodbolden, men var også begejstrede for at prøve vægtløftning. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Monique Gurli Henneberg Nielsen og Hanna Skurlic morede sig ved fodbolden, men var også begejstrede for at prøve vægtløftning. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10.000 boldberøringer på en dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10.000 boldberøringer på en dag
Slagelse - 11. juli 2020 kl. 13:48
Af Per Vagnsø

Monique Gurli Henneberg Nielsen og Hanna Skurlic, begge på 12 år, har lige trænet fodbold på Slagelse-klubben B. 73's baner sammen med 17 andre børn. Nu er der pause, og børnene får noget at spise og drikke ved klubhuset.

- Det har været hårdt og sjovt, siger de to piger på denne femte dag som deltagere i kommunens sommercamp, hvor de har prøvet fem forskellige idrætsgrene.

Ud over fodbolden har det været fægtning, amerikansk fodbold, vægtløftning og volleyball.

- Vi er virkelig ømme, og vi er mest ømme af vægtløftningen. Og i amerikansk fodbold skulle man have sådan en tung hjelm på, så man fik ondt i nakken, beretter de to piger.

I sidste uge var 31 børn på årets første sommercamp, som også hedder STE Camp, fordi Slagelse Talent og Elite leverer nogle af trænerne. Det gjaldt for eksempel ved sidste uges cykling. Ellers er det trænere fra forskellige, lokale foreninger, der giver børnene, som alle er mellem ni og 13 år, en indføring i de forskellige idrætsgrene.

Fodbolddagen var lagt i hænderne på B. 73's Dennis Holm, som først og fremmest sørgede for en legende fodbolddag ud fra en filosofi om, at en træning altid skal give hver deltager 10.000 boldberøringer.

- Det vigtigste er, at de har en god uge og får smagsprøver på forskellige idrætsgrrene og en sommerferie-oplevelse, siger træneren.

Flere af børnene går allerede til fodbold, og omkring halvdelen af dem går til en eller anden sport.

Hanna er lige stoppet med at gå til dans.

- Jeg ville godt finde en ny sport at gå til, og jeg syntes, at vægtløftning var sjovt. Det var virkelig nogle søde trænere, og jeg overvejer at gå til vægtløftning. Eller amerikansk fodbold, fortæller hun uden dermed at sige, at de øvrige trænere ikke har været søde.

Monique har gået til gymnastik hele sit liv, Hun nævner også vægtløftningen som en oplevelse i løbet af ugen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk