23. juli 2019
Halsskovbroen fra 1985 skal nu have skiftet de cylindre, der hæver og sænker broklappen. Sammen med ny belægning er broen herefter opgraderet og fornyet for over tre millioner kroner.  Tirsdag ville den ikke åbne grundet computerproblemer.Foto: Helge Wedel
Halsskovbroen fra 1985 skal nu have skiftet de cylindre, der hæver og sænker broklappen. Sammen med ny belægning er broen herefter opgraderet og fornyet for over tre millioner kroner. Tirsdag ville den ikke åbne grundet computerproblemer.Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10 dage uden skibe gennem Halsskovbroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 dage uden skibe gennem Halsskovbroen
Slagelse - 10. oktober 2018 kl. 11:19
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu på lørdag den 13. oktober er støj og røgudvikling på Halsskovbroen de synlige og hørlige tegn på, at arbejdet med at udkifte broens to omkring seks ton tunge cylindre er indledt. Cylindrene hæver og sænker broklappen på broen, der er fra 1985. Broklappen vil være nede fra den 13. til den 23. oktober, hvorfor der ikke kan sejle skibe ind i inderhavnen efter blandt andet skrot.

Trafikken på broen bliver generet mindre end først antaget.

- I første omgang var vores plan, at hele broen skulle hæves, når de gamle cylindre skulle løftes ud, og igen når de nye løftes ned. Men vi har optimeret arbejdsprocessen, så vi i stedet skærer cylindrene over, så de kan fjernes uden, at broen skal være løftet op imens. Trafikken kan køre over broen uden problemer, siger entreprenørchef Peter Johansen. Han tilføjer, at de nye cylindre er noget mindre, så de kan løftes ned gennem hullet uden at hæve broen.

På lørdag er det arbejdet med at fjerne boltene, som holder de gamle cylindre fast på broen, der går i gang med støj og røg som resultat. Mandag ventes de gamle cylindre at blive løftet ud.

Bilisterne berøres ikke af arbejdet, men cyklister og gående vil i perioder opleve, at deres trafik bliver dobbeltrettet i en af siderne af broen.

Istandsættelsen af Halsskovbroen med ny belægning og udskiftning af cylindrene løber op i over tre milioner kroner. Epoxy-belægningen på broklappen er lagt på, hvilket har efterladt et par skarpe kanter til den almindelige asfalt. Til det oplyser Peter Johansen, at ujævnheden på et tidspunkt bliver fjernet, når den anden asfalt skal vedligeholdes.

Når de nye cylindre er på plads, venter der test af maskineriet. Det betyder, at broen skal åbne og lukke et antal gange, men det ventes ikke, at det vil påvirke trafikken på broen i særlig stort omfang. Arbejdet med cylindrene er efter planen færdig tirsdag den 23. oktober, men efter den dato vil der stadig være arbejde på broen.

- Vi benytter lejligheden til at få foretaget flest mulige levetidsforlængende tiltag på broen. Vi skal blandt andet skifte nogle olieslanger og koblinger og opdatere computeren, som styrer broklapperne, når de åbner og lukker. For trafikken vil det betyde, at man kan være uheldig at komme forbi, når vi tester den nye computer. Men vi forventer ikke, at det vil give de store gener, siger Peter Johansen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk