7. juni 2020
Fra venstre ses folketingsmedlemmerne  Simon Kollerup (S), Trine Torp (SF), Ib Poulsen (DF) og direktør for Kystfisker Kompagniet David Lange. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre ses folketingsmedlemmerne Simon Kollerup (S), Trine Torp (SF), Ib Poulsen (DF) og direktør for Kystfisker Kompagniet David Lange. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Ryger jeg i, er torskekvoten hurtigt opbrugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Ryger jeg i, er torskekvoten hurtigt opbrugt
Opdateret 09. december 2018 kl. 08:35
Slagelse - 09. december 2018 kl. 08:19
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folketingsmedlemmer med humor besøgte Kystfisker Kompagniet i Korsør Fiskerihavn.

Alle tre er de folketingsmedlemmer og fiskeriordførere for henholdsvis Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti. Forleden besøgte Trine Torp (SF), Simon Kollerup (S) og Ib Poulsen (DF) Kystfisker Kompagniet på Bådehavnsvej i Korsør Fiskerihavn, hvor direktør David Lange bød på kaffe, kage og ikke mindst en grundig snak om virkeligheden for kystfiskeriet i Danmark. Humor medbragte Ib Poulsen.

- Hvis jeg ryger i, så er torskekvoten hurtigt opbrugt, lød det fra Dansk Folkepartis folketingsmedlem, da besøget skulle foreviges med foto taget på en bro.

Trine Torp glæder sig over at komme ud fra Christiansborg.

- Det er faktisk en skrøne, at vi folketingsmedlemmer ikke kommer så meget ud, for det gør vi. Der er meget at læse, men de bedste indtryk får vi som lovgivere ved at tale med mennesker, der berøres at de beslutninger, vi træffer, siger Trine Torp, der er uddannet psykolog.

De tre lovgivere blev modtaget med ros fra Kystfisker Kompagniet, fordi den vedtagne fiskeripolitik har fået fokus på bæredygtigt og skånsomt fiskeri, som er Kystfisker Kompagniets forretningsområde.

Virksomheden opkøber kun fisk, der er fanget af kystiskere med skånsomme redskaber, såsom garn, snurrevod, tejner, kroge og bundgarn primært i de indre danske farvande.

David Lange har tidligere her i Sjællandske forklaret om Kystfisker Kompagnet:

- Sammen med nogle fiskere fra Langø på det vestlige Lolland så vi muligheder for at sikre højere priser ved at satse på kvalitet og skånsomt fiskeri. Selv om mange kaldte det et vanvidsprojekt, er det faktisk lykkedes os med Kystfisker Kompagniet, sagde David Lange.

Når Korsør blev valgt som base for Kystfisker Kompagniet er det grundet beliggenheden med hurtig adgang til både København, Fyn og Jylland.

- Jeg tror ikke, at vi kunne have fået så stor succes andre steder end her i Korsør, hvis beliggenhed er hel perfekt, når det gælder modtagelse og efterfølgende levering af friske fisk til restauranter og fiskehandlere - vel og mærke med fokus på, at fisken ikke skal køre hundredvis af kilometer på landevejen, fastslog David Lange.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk