7. august 2020
Fra besøget i Slagelse i september 2010: Ølsmeden med ryggen til, Kristian Olsvig,forærede de kongelige seks styk »historisk korrekt vikingeøl«,og den gave faldt i god jord. »Dem vil vi nyde ombord på Dannebrog i aften,« meddelte prins Henrik. Foto: Hans Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Fra besøget i Slagelse i september 2010: Ølsmeden med ryggen til, Kristian Olsvig,forærede de kongelige seks styk »historisk korrekt vikingeøl«,og den gave faldt i god jord. »Dem vil vi nyde ombord på Dannebrog i aften,« meddelte prins Henrik. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Prins Henrik var humoristisk og nem at tale med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Prins Henrik var humoristisk og nem at tale med
Opdateret 14. februar 2018 kl. 13:02
Slagelse - 14. februar 2018 kl. 12:53
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I anledning af prins Henriks død ser Sjællandske tilbage på flere besøg i vores område - ikke mindst det sidste royale besøg i Slagelse, som fandt sted i september 2010.

arrow Læs også: Uden Prins Henriks indsats intet besøgscenter

»Vejret viste sig fra sin fineste side, og det samme gjorde både byen og borgerne, da dronning Margrethe og prins Henrik i går formiddag ankom til rådhuset, og regentparret tog hul på sit officielle besøg i byen«.

Sådan indledte avisen en af utallige historier, som blev skrevet i anledning af det sidste officielle royale besøg i Slagelse, som fandt sted torsdag den 16. september 2010.

Dengang var det Lis Tribler (S), som var borgmester, og sammen med sin mand, Jørn Bach, tog de imod regentparret på Slagelse Rådhus:

- Jeg husker, at alt var tilrettelagt ned til mindste detalje. Programmet var nærmest skrevet ned minut for minut, husker Lis Tribler.

Regentparret blev af og til adskilt, således at dronning Margrethe primært var sammen med Lis Tribler, mens hendes mand Jørn Bach var sammen med prins Henrik.

- Jeg husker prins Henrik som en person, der var meget nem at tale med. Han vidste jo godt, at den meget formelle stil kunne være lidt svært for »almindelige« mennesker at håndtere, så derfor kom han altid med en frisk og munter bemærkning, som fik samtalen til at glide, husker Jørn Bach.

Han har svært ved at genkende de senere års noget negative presseomtale af prinsen.

- Jeg husker ham udelukkende som et varmt og positivt menneske, som altid spurgte interesseret ind til de personer, han var omgivet af. Han havde en befriende evne til at få folk til at slappe af, siger Jørn Bach.

En beskrivelse, som Lis Tribler også bakker helt op om.

- Han var meget nem at tale med, og det var en gave til os, som jo ikke er så vant til at færdes på »de bonede gulve«, som hun udtrykker det.

Læs mere i Sjællandske torsdag.

arrow Royal bisættelse markeres med kirkeklokker, møller og flag
20. februar 2018 kl. 08:08 Opdateret: kl. 08:10
arrow Præst tæt på kongefamilien bisætter prins Henrik
20. februar 2018 kl. 06:30 Opdateret: kl. 06:30
arrow Over 5000 så mandag prins Henriks båre
19. februar 2018 kl. 20:11 Opdateret: kl. 20:20
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk