17. december 2018
Hertil og ikke længere: Omkring 50 meter inde i Birkevænget er der nu spærret for biler, som dog kan komme til og fra kvarteret via en lille vej til Frederikshøjvej.
gallery icon

Se billedserie

Hertil og ikke længere: Omkring 50 meter inde i Birkevænget er der nu spærret for biler, som dog kan komme til og fra kvarteret via en lille vej til Frederikshøjvej.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det værste sjusk, jeg nogensinde har set

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det værste sjusk, jeg nogensinde har set
Opdateret 19. april 2018 kl. 17:13
Slagelse - 19. april 2018 kl. 06:30
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 60 meter af vejen på Birkevænget er igen-igen gravet op, selv om grave- og vejarbejde i kvarteret forlængst burde være et overstået kapitel.

arrow Læs også: Birkevænget: Munck venter på SK Forsyning

- Det er det værste sjusk, jeg nogensinde har set, udbryder en beboer, da avisen torsdag formiddag kikker forbi og tager billeder.

Han ønsker ikke sit billede eller navn i avisen, men han vil gerne fortælle om nogle af sine frustrationer:

- Alene sidste år blev gasledningen gravet over 14 gange.

- 14 gange?
- Ja, fjorten gange. Flere gange blev vi evakueret, da brandvæsenet kom forbi, fortæller han og fortsætter:

- Internetforbindelsen røg også, men »kun« otte gange, fortæller den ældre herre, som har boet på Birkevænget i mange år.

Lige nu kan han og flere andre beboere ikke bruge deres indkørsel på grund af udgravningen. Og det vil efter alt at dømme vare flere uger, før det bliver ordnet.

Sjællandske kontaktede den ansvarlige for arbejdet, SK Forsynings anlægschef Torben Kofoed, som bestemt ikke er stolt af situationen på Birkevænget:

- Jeg er ærligt talt rigtig irriteret, og jeg forstår udmærket frustrationen hos beboerne, som jo er taget som gidsler i det her, siger han til Sjællandske.

- Hvem har skylden for, at man på snart tredje år endnu ikke er blevet færdig?

- Det er jo SK Forsyning, som er øverst ansvarlige for, at arbejdet bliver lavet ordentligt. Vi har så udliciteret noget af arbejdet til Munck-gruppen, som desværre ikke har gjort arbejdet godt nok, forklarer han.

Præcis samme problem opstod i øvrigt for over et år siden, hvor der også her blev gravet op igen:

- Det kloakarbejde, entreprenøren har udført, har simpelthen ikke været godt nok, har vores inspektion af rørene vist. Der er forkert fald nogle steder, så spildevandet løber den forkerte vej. Det skal der naturligvis rettes op på, og det kræver, at vejen skal graves op nogle steder, sagde Torben Kofoed til Sjællandske tilbage i marts 2017, og han anslog, at arbejdet ville vare tre-fire uger.

- Er det samme problem, som nu er vendt tilbage?

- Ja, det kan du godt sige, men blot et andet sted på vejen. Det er sådan, at når et arbejde er færdigt, skal entreprenøren fremvise en tv-dokumentation for, at arbejdet er færdigt og udført korrekt. Der har optagelserne så desværre vist, at arbejdet ikke var i orden, siger Torben Kofoed, som understreger, at den slags kloakarbejde forventes at kunne holde i cirka 75 år.

Den førnævnte tv-dokumentation er også lavet i »etaper«, således at man ikke har kunnet se resultatet det samlede arbejde.

- Kontrakterne er lavet sådan, at entreprenøren selv har mulighed for at rette op på de fejl, som er begået. Og derfor afventer vi nu, at Munck gør arbejdet færdigt, siger SK Forsynings anlægschef, som deler borgernes frustration over, at det ikke sker hurtigere.

- Omkostningerne ved arbejdet bliver afholdt af Munck, så det koster ikke skatteborgerne noget - udover generne i forbindelse med arbejdet, selvfølgelig.

Han forventer - og håber - at arbejdet er færdiggjort i løbet af de næste par uger.

arrow Ufærdig asfalt får ekstra lag
16. marts 2018 kl. 11:32 Opdateret: kl. 11:32

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk