3. marts 2021
Kurt og Henriette Hansen glæder sig til at komme i gang med at sælge og tilberede fisk igen om et par uger. Ganske vist i et mobilt køkken dør om dør med det brændte Skælskør Fiskehus, som endnu står, som da det brændte i juni. Foto: Solveig Hansen
gallery icon

Se billedserie

Kurt og Henriette Hansen glæder sig til at komme i gang med at sælge og tilberede fisk igen om et par uger. Ganske vist i et mobilt køkken dør om dør med det brændte Skælskør Fiskehus, som endnu står, som da det brændte i juni. Foto: Solveig Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det har været en vild rutsjebanetur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det har været en vild rutsjebanetur
Slagelse - 28. september 2018 kl. 11:08
Af Solveig Hansen

Skælskør: Den første weekend i juni blev der i den grad vendt op og ned på Kurt og Henriette Hansens tilværelse. I tiden op til havde de begge knoklet for at få Skælskør Fiskehus til at fremstå som et lækkert fiskehus med både friske fisk, røgvarer og lette serveringer af delikate fiskeretter både udendørs og indendørs. Det satte en heftig brand imidlertid en brat stopper for. En brand der stadig fylder det meste i Kurt og Henriette Hansens liv - både nat og dag.

- Jeg tør ikke komme med en dato, men jeg håber, at det blive om et par uger, siger Kurt Hansen, da undertegnende efter morgenmødet møder ham ved Skælskør Fiskehus. På havnepladsen ved siden af det brændte fiskehus, der stadig står, som da flammerne en juni morgen blev overmandet, står tre vognsæt, hvis indhold er henholdsvis et køkken, et køle-/fryserum og et skærerum.

- På mandag kommer der et mobilt butiksmodul, og så kan vi endelig begynde at gøre klar til at få gang i forretningen igen, siger Kurt Hansen, der netop har fået den midlertidige byggetilladelse, der gælder for et år, godkendt.

Da det eneste, der stadig er intakt fra fiskehuset, er rygeovnen, skal Kurt og Henriette genanskaffe alt øvrigt inventar.

- Jeg har ikke engang en filetkniv, siger Kurt Hansen, der desværre efter branden er blevet klar over, at forsikringspengene fra eget forsikringsselskab ikke står mål med det faktiske tab.

Som forpagtere af Skælskør Fiskehus har Kurt og Henriette Hansen ikke noget at gøre med forsikringssagen i forhold til selve huset - men kan kun kigge på fra sidelinjen på lige fod med mange andre. På trods af at der er gået mere end fire måneder, siden at Skælskør Fiskehus brændte, er det først nu, at en reel vurdering af skaderne er gået i gang. En vurdering, der skal være med til at afgøre, om dele af fiskehuset skal bestå, eller om huset skal jævnes med jorden.

Det hele er i følge Kurt Hansen et spørgsmål om kroner og ører, og stod det til ham var det bedste og nemmeste at rive fiskehuset ned og bygge det op igen.

- Det har været en vild rutsjebanetur, men vi har ikke været i tvivl om, at vi skal i gang igen, siger Kurt Hansen, der lægger ud med det mobile fiskehus, hvor selve butikken bliver under tag og udbuddet det samme.

- Vi glæder os, og jeg tror, at vi får rivende travlt, når vi kommer i gang igen, siger Kurt Hansen, der kun har oplevet stor opbakning fra alle kanter, siden juni-branden.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk