19. maj 2021
Debatten foregik i øjenhøjde. Politikerne mødte vælgerne ved bordene. Foto: Carsten Lysdal
Debatten foregik i øjenhøjde. Politikerne mødte vælgerne ved bordene. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere og vælgere i øjenhøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere og vælgere i øjenhøjde
Slagelse KV17 - 26. oktober 2017 kl. 16:40

Det andet af tre vælgermøder - arrangeret af Ældre Sagen med netop de ældre i fokus - løb onsdag af stablen i Korsør. Her udgjorde Kulturhuset manegen for debat og spørgsmål, der ligesom i Slagelse for godt en uge siden var talrige.

Til forskel fra mødet på Slagelse Bibliotek forrige mandag foregik debatten onsdag i øjenhøjde med vælgerne. De elleve fremmødte politikere lagde nemlig ud med en blot to minutter lang intro, hvorefter snakken fortsatte ved bordene, hvor omtrent 40 borgere, der var mødt op, kunne spørge frit fra leveren.

Ifølge Ældre Sagen selv løftede besøget ved bordene temaerne op på et andet plan, end de plejer at være ved de mere gængse paneldebatter.

Arbejdsmiljø og hospice
De overordnede spørgsmål gik på demens, den værdige ældrepleje og hjemmehjælp, hvilket også bliver tilfældet, når Ældre Sagens sidste af tre møder finder sted på Skælskør Bibliotek på onsdag den 1. november klokken 16.

Og blandt de mere konkrete aspekter, der blev vendt, var ønsket om et hospice for ældre og pårørende, når døden synes tæt på.

- Og hvad med at bruge Korsør Sygehus, spurgte Niels Jørgensen fra Det Konservative Folkeparti, som ikke nød megen modstand rundt i panelet.

Flere steder var og er der nemlig enighed om, at det er vejen frem, og da oprettelsen af et hospice reelt ligger i regionsregi, erkendte flere behovet for at presse på.

Økonomien og det, om vi i fremtiden har råd til de ældre og den værdige ældrepleje, blev også drøftet. Ikke mindst hvordan der findes penge på et område, der i forvejen har et højt serviceniveau.

- Samtlige kommuner får påbud grundet dårligt arbejdsmiljø i hjemmeplejen, så det er et sted, der er værd at sætte fokus på, lød det fra Radikale Venstres Jon Ahrensbøll.

Og Enhedslistens Johnny Gregersen hæftede sig ved, at der ved at få styr på sygefraværet og skabe bedre betingelser for de ansatte kan hentes økonomi til at målrette de ældre.

Som skrevet finder det næste vælgermøde sted i Skælskør nu på onsdag.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk