23. oktober 2021
- Jeg havde ikke gjort det, hvis ikke Sigvald havde prikket til mig. Jeg stod med den viden, og det var ganske forfærdeligt, men jeg havde nok kørt videre, siger Elsebeth Hansen,
gallery icon

Se billedserie

- Jeg havde ikke gjort det, hvis ikke Sigvald havde prikket til mig. Jeg stod med den viden, og det var ganske forfærdeligt, men jeg havde nok kørt videre, siger Elsebeth Hansen,
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Whistleblower: Jeg ville gøre det igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Whistleblower: Jeg ville gøre det igen
Sjælland - 22. september 2018 kl. 08:32
Af Julie Grothen

To tidligere bankansatte følger hvidvasksagen i Danske Bank med en særlig interesse. For godt tre år siden gik Elsebeth Hansen og Sigvald Jensen til Finanstilsynet med oplysninger om deres daværende arbejdsplads Andelskassen J.A.K. Slagelse.

arrow Læs også: Staten opgiver størstedelen af krav mod andelskasse

Oplysninger, der førte til, at pengeinstituttet blev overtaget af Finansiel Stabilitet og siden blev afviklet. Blandt andet vurderede Finanstilsynet, at andelskassens foranstaltninger til forebyggelse af hvidvask var helt utilstrækkelige.

Allerede dengang kom det bag på de to bankansatte, at de ureglementerede bankforretninger havde kunnet få lov til at forsætte så længe.
- Hvis det kan lade sig gøre i en lille sparekasse, hvad foregår der så ikke i de store banker, siger Sigvald Jensen til sn.dk.

De har mistet job, kolleger og nære relationer og har begge tabt både søvn og kilo. Og de to tidligere bankansatte er langt fra tilfredse med det forløb, der har udspillet sig, siden de i 2015 blev whistleblowere.

- Det har været en hård omgang. Vi har lagt så mange kræfter i det. Men jeg har ikke fortrudt, og jeg ville gøre det igen, siger Elsebeth Hansen.

Læs hele interviewet i Sjællandske Mediers e-aviser lørdag den 22. september 2018. Adgang til arkiv i et døgn kan købes for 20 kroner her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Snart helt slut med Andelskassen JAK
07. juni 2017 kl. 08:00 Opdateret: kl. 17:03
arrow Andelskasses direktør og formand afkræves 14 mio. kr.
23. december 2016 kl. 05:47 Opdateret: kl. 12:38
arrow Finanstilsyn sagde nej til køber af andelskasse
02. november 2016 kl. 07:46 Opdateret: kl. 08:50
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?