27. juli 2021
Elbilmarkedet har indtil nu været præget af to store spillere på markedet. Nu melder det nye jyske energiselskab Norlys, der er en fusion af det sønderyske energiselskab SE og midtjyske ENIIG, sig på banen. En rigtig god nyhed, mener FDM. Foto: Jens Wollesen
Elbilmarkedet har indtil nu været præget af to store spillere på markedet. Nu melder det nye jyske energiselskab Norlys, der er en fusion af det sønderyske energiselskab SE og midtjyske ENIIG, sig på banen. En rigtig god nyhed, mener FDM. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil opsætte 300.000 ladestandere inden 2030: Bilejere jubler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Vil opsætte 300.000 ladestandere inden 2030: Bilejere jubler
Sjælland - 18. juni 2021 kl. 10:43
Af Tomas Revsbech

Frygten for at køre tør for strøm, mens man kører rundt og leder efter en ladestander, er en af de største barrierer for, at danskerne vil købe en elbil.

Det viser flere rundspørger, senest fra Userneeds og Fagbladet Ingeniøren blandt 2000 danskere. (Læs mere her. Kræver abonnement.)

Derfor vækker det jubel hos bilejernes interesseorganisation, at det jyske energiselskab Norlys nu vil kaste sig ind i ladestander-markedet. Selskabets ambition er, at opsætte 300.000 ladestandere i private hjem, hos virksomheder og i det offentlige rum inden 2030, lyder det i en pressemeddelelse.

- Det er fantastisk. Det her er en rigtig god nyhed for hele lademarkedet. Der har været meget fokus på at få ladestandere ud i folks garager. Det vil Norlys også. Men de vil også ud sætte offentlige ladestandere op, og det er der lige nu mangel på, siger Ilyas Dogru, chefkonsulent i FDM, til Sn.dk.

FDM: Mangler konkurrence
Lademarkedet har indtil nu været præget af flere små firmaer samt to store dominerende spillere: tyskejede Eon og Clever, der hovedsageligt er ejet af den sjællandske energikoncern Andel - tidligere Seas-NVE.

Sidstnævnte har meldt ud, at man vil etablere 10.000 offentligt tilgængelige ladestandere inden 2025, mens Eon ikke har offentliggjort nogen målsætning.

- Markedet er i vores øjne præget af mangel på konkurrence. Der er brug for, at der kommer en større spiller og kan vende lidt op og ned på det hele, siger Ilyas Dogru.

Ilyas Dogru, chefkonsulent hos FDM, glæder sig over, at Norlys går ind på markedet for ladestandere til elbiler. Han håber, at flere store spillere er på vej i de kommende år. Pressefoto: FDM

Han er dog også er spændt på at se lidt flere konkrete udmeldinger fra Norlys om deres ambitioner:

- Vi har endnu til gode at se, hvilke løsninger, som Norlys kommer med. Eksempelvis om de også satser på abonnementer som de andre store selskaber, eller om det bliver ad hoc. Bliver det sidstnævnte løsning, så bliver det rigtig interessant at se, til hvilke priser, de kan tilbyde at lade elbilerne op, sier Ilyas Dogru.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?