
Der er masser af fællesskab på de danske fodboldbaner og sportshaller. Men hvad med dem, der aldrig får spillet bolden, står udenfor foreningslivet og ikke føler sig som en del af et »vi«? Der skal investeres i lokale fællesskaber og nedbrydes bobler, lyder det fra debattørerne i Folkemødets sociale telt.
- Jeg bliver tiltagende bekymret over, om vi hjælper tilstrækkeligt, eller om vores indsats i sig selv virker stigmatiserende, siger Charlotte Aagaard, centerchef for særlig social indsats i Helsingør Kommune.
- Der er nogen, der står udenfor. Unge. Ældre. Det kan lokale fællesskaber gøre noget ved, siger Charlotte Lau Bech, der er post doc på Roskilde Universitet.
Hendes forskning handler hverken om KRAM-faktorer (Kost, Rygning, Alkohol, Motion, red.) eller antallet af indlæggelser, men om, nogle af de bagvedliggende faktorer, som giver ulighed i sundheden i Danmark.
Den socialøkonomiske virksomhed INSP, der ligger i det gamle skoleslagteri nær banen i Roskilde, er et eksempel på både et rum og et fællesskab, hvor mennesker mødes blandt andet i det populære folkekøkken.
- Vi prøver at skabe et nyt rum i byen, hvor alle er velkomne. Der er masser af rum i byen, men der er få steder, hvor man mødes på tværs af alder, køn, etnicitet, og ressourcer, siger Anni Ehlers, som er direktør i INSP.
Hun efterlyser en solid investering i lokale fællesskaber.
- Hvornår giver AP Møller en fællesskabs-milliard?, siger hun
Læs mere i dagens udgave af Sjællandske, Frederiksborg Amts Avis, DAGBLADET og Nordvestnyt. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her