5. marts 2021
- Det er sådan nu, at dem der fungerer godt, de har byrummet. Dem ikke dur, de må blive hjemme, siger Esben Danielsen, der er direktør i Lokale- og Anlægsfonden og tidligere udviklingschef på Roskilde Festival. Foto: Julie Grothen
- Det er sådan nu, at dem der fungerer godt, de har byrummet. Dem ikke dur, de må blive hjemme, siger Esben Danielsen, der er direktør i Lokale- og Anlægsfonden og tidligere udviklingschef på Roskilde Festival. Foto: Julie Grothen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: - Hvornår giver AP Møller en fællesskabs-milliard?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: - Hvornår giver AP Møller en fællesskabs-milliard?
Sjælland - 15. juni 2018 kl. 09:13
Af Julie Grothen

Der er masser af fællesskab på de danske fodboldbaner og sportshaller. Men hvad med dem, der aldrig får spillet bolden, står udenfor foreningslivet og ikke føler sig som en del af et »vi«? Der skal investeres i lokale fællesskaber og nedbrydes bobler, lyder det fra debattørerne i Folkemødets sociale telt.

- Jeg bliver tiltagende bekymret over, om vi hjælper tilstrækkeligt, eller om vores indsats i sig selv virker stigmatiserende, siger Charlotte Aagaard, centerchef for særlig social indsats i Helsingør Kommune.

- Der er nogen, der står udenfor. Unge. Ældre. Det kan lokale fællesskaber gøre noget ved, siger Charlotte Lau Bech, der er post doc på Roskilde Universitet.

Hendes forskning handler hverken om KRAM-faktorer (Kost, Rygning, Alkohol, Motion, red.) eller antallet af indlæggelser, men om, nogle af de bagvedliggende faktorer, som giver ulighed i sundheden i Danmark.

Den socialøkonomiske virksomhed INSP, der ligger i det gamle skoleslagteri nær banen i Roskilde, er et eksempel på både et rum og et fællesskab, hvor mennesker mødes blandt andet i det populære folkekøkken.

- Vi prøver at skabe et nyt rum i byen, hvor alle er velkomne. Der er masser af rum i byen, men der er få steder, hvor man mødes på tværs af alder, køn, etnicitet, og ressourcer, siger Anni Ehlers, som er direktør i INSP.

Hun efterlyser en solid investering i lokale fællesskaber.
- Hvornår giver AP Møller en fællesskabs-milliard?, siger hun

Læs mere i dagens udgave af Sjællandske, Frederiksborg Amts Avis, DAGBLADET og Nordvestnyt. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Anni Ehlers, direktør i INSP
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?