26. maj 2020
Middle-aged woman sitting comfortably on a sofa and checking a digital tablet pc
Middle-aged woman sitting comfortably on a sofa and checking a digital tablet pc
Foto: franky242/colourbox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi er superbrugere af internettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi er superbrugere af internettet
Sjælland - 02. september 2019 kl. 13:18
Af Rune Reggelsen Skjold
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danskerne taster www som aldrig før.

arrow Læs også: Vi skal være opmærksomme

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 98 procent af danskerne i alderen 16 til 74 år har prøvet at være på internettet. I 2010 var det 92 procent af danskerne, hvilket betød, at knap hver 11. dansker fortsat havde sit første besøg på world wide web til gode.

Særligt den ældre generation har fået fart på, når det gælder om at komme online. I 2010 havde tre ud af ti danskere i alderen 60 til 74 år eksempelvis endnu ikke prøvet at være på internettet. Det tal er nu faldet fra 30 procent i 2010 til blot seks procent i 2019, viser informationerne fra Danmarks Statistik.

Ifølge to digitaliseringseksperter er der gode grunde til det markante fald.

- Rent socialt er det digitale platforme, der spiller en væsentlig rolle i hverdagen. Udover at mødes fysisk holder man sig ajour på digitale platforme, og det giver jo livsværdi, siger Tim Frank Andersen, chief digital officer hos det digitale bureau Charlie Tango.

Bo Grave, der er head of digital development hos Rambøll og specialist inden for digitalisering af virksomheder, mener, at udviklingen netop i virksomhederne og på arbejdsmarkedet generelt har været med til at flytte mange, der er fyldt 60, over i gruppen af mennesker, der er internetbrugere.

- Det handler jo om, at over de ti seneste år er der flere, der er vant til at bruge internet og digitale værktøjer, der er rykket over i den aldersgruppe, forklarer han.

Sjællandske Medier sætter fra i dag løbende fokus på digitaliseringen i samfundet på godt og ondt og kigger nærmere på de mange ting i vores hverdag, der styres digitalt og hvor digitaliseringen har påvirket vores måde at leve på.

arrow Digitaliseringen er kommet for at blive
02. september 2019 kl. 13:23 Opdateret: kl. 13:16
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?