9. december 2019
Ifølge Venstre-veteran Bertel Haarder går Claus Hjort Frederiksens udtalelser imod, hvad man er blevet enige om i Venstre vedrørende Kristian Jensens fremtid. Foto: Thomas Olsen.
Ifølge Venstre-veteran Bertel Haarder går Claus Hjort Frederiksens udtalelser imod, hvad man er blevet enige om i Venstre vedrørende Kristian Jensens fremtid. Foto: Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre-folk langer ud efter Hjort: Stik piben ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre-folk langer ud efter Hjort: Stik piben ind
Sjælland - 12. august 2019 kl. 16:44
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Claus Hjort taler ikke på gruppens vegne. Jeg synes, han skulle stikke piben ind.

Så kontant er udmeldingen fra Venstre-veteranen Bertel Haarder om partifællen Claus Hjort Frederiksens offentlige udmeldinger om, at Kristian Jensen bør trække sig som næstformand i Venstre og at det delte formandskab mellem Jensen og formand Lars Løkke Rasmussen er slut.

Bertel Haaarder påpeger, at Kristian Jensen har beklaget og undskyldt, at han til Berlingske i sidste uge meldte ud, at han ikke var enig med partiformand Lars Løkke Rasmussen idé fra valgkampen om at danne en SV-regering.

- Så er den sag jo overstået, siger Haarder til Sn.dk

Den mangeårige Venstre-minister mener, at Claus Hjort Frederiksens udmeldinger leder opmærksomheden væk fra det, det hele burde handle om, nemlig politik.

- Jeg synes det er mærkeligt, at et parti, der netop har vundet 10 mandater ved valget begynder at kaste sig ud i en diskussion om personer, lyder det fra Haarder.

Samme melding kommer fra Venstres mangeårige finansordfører Jacob Jensen.

- Jeg tror, der har været oparbejdet en frustration hos Claus (Hjort Frederiksen,red.), der har fremkaldt den her reaktion. Men den her diskussion egner sidst bedst til, at vi tager den internt i Venstres organisation.

- Der kan opstå personligt fnidderfnadder i alle organisationer. Men det skal tages internt. Ingen er tjent ved, at man udstiller ens beskidt undertøj offentligt, siger Jacob Jensen til Sn.dk.

Blandt de øvrige Venstre-folketingsmedlemmer fra Sjællands Storkreds meldte Louise Schack Elholm tidligere mandag kortfattet ud, at Claus Hjort Frederiksens udmeldinger måtte »stå for hans egen regning«.

Hverken Morten Dahlin eller Sten Knuth ønsker at diskutere spørgsmålet i pressen.

- Det er vist langt over min lønramme. Jeg dukker pænt hovedet og passer mine ordførerskaber, og så lader jeg Venstres landsmøde til november afgøre, hvem der skal være formand og næstformand. Mere har jeg ikke at sige til det, siger Morten Dahlin.

Også Sten Knuth melder pas på spørgsmål om Claus Hjort Frederiksens udmeldinger.

- Jeg har mine egne meninger om det her. Men jeg håber, I vil have respekt for, at jeg diskuterer dem med mine kolleger i et lukket rum og svarer på spørgsmål, der handler om politik, siger Sten Knuth.

Marcus Knuth har ikke besvaret avisens henvendelser.