26. februar 2021
Lars Løkke Rasmussen kan ikke ignorere kritikken fra partiets bagland, mener Jacob Jensen (billedet). Lokale Venstre-folk ønsker ikke at udtale sig forud for skæbnemøde i aften, mens Kalundborgs borgmester Martin Damm opfordrer til, at debatten om Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens fremtid foregår internt i partiet. Foto: Kenn Thomsen.
Lars Løkke Rasmussen kan ikke ignorere kritikken fra partiets bagland, mener Jacob Jensen (billedet). Lokale Venstre-folk ønsker ikke at udtale sig forud for skæbnemøde i aften, mens Kalundborgs borgmester Martin Damm opfordrer til, at debatten om Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensens fremtid foregår internt i partiet. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre: Uro før sjællandsk skæbnemøde i aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre: Uro før sjællandsk skæbnemøde i aften
Sjælland - 28. august 2019 kl. 11:44
Af Tine Fasmer, Tomas Revsbech og Katrine Wied

Få siger noget direkte. Men end ikke formanden for Lars Løkke Rasmussens egen opstillingskreds går offentligt i brechen for Venstres landsformand, hvis fremtid skal diskuteres blandt partiets sjællandske tillidsfolk på et møde i aften.

arrow Læs også: Løkke på rundtur i de bløde sofaer: Jeg erkender der er uro

Her mødes partiets kommuneforeningsformænd fra Region Sjælland og de to forretningsudvalgsmedlemmer Elo Jensen og Knud Vincents for at gøre regningen op inden forretningsudvalgs- og hovedbestyrelsesmødet fredag og lørdag: Melder de sig under oprørsfanerne og beder Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen trække sig?

To jyske folketingsmedlemmer, Preben Bang Henriksen og Carsten Kissmeyer har opfordret formand og næstformand til at trække sig.

Så langt vil det mangeårige sjællandske folketingsmedlem Jacob Jensen, Tølløse, ikke gå.

Men han understreger, at Løkke eller Jensen ikke bare kan ignorere signalerne fra partiets bagland.

- Man kan ikke lukke øjnene over for de meldinger, der kommer fra vores tillidsfolk og lade som ingenting. Man er nødt til at gå i dialog. Vi er et medlemsbåret parti, der har valgt de tillidsfolk, der lige nu er på banen. Det er ikke tilfældige mennesker, der holder de her møder, siger Jacob Jensen.

Det nyvalgte folketingsmedlem Stén Knuth, Slagelse, lagde i sommer afstand til sin kritik af Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med formandsstriden i 2014, at han i dag har »svært ved at se, at andre politiske statsmænd herhjemme kan være på højde med ham«.

- Det står jeg stadig ved. Betyder det, at jeg holder med den ene eller den anden i det opgør, som ruller for åbent tæppe. Nej det gør det ikke. Jeg har en holdning og den agter jeg at fremføre i det rum jeg mener det skal frem. På Venstres vegne er jeg som rigtig mange andre ked af, at vi står hvor vi står i dag, siger Stén Knuth.

En af gnisterne, der for alvor bragte striden i Venstre ud i offentligheden var en kronik fra Bent Jørgensen, V-byrådsmedlem i Roskilde, og Kåre Ghisler Fuglsbjerg, næstformand for Venstre Roskilde Midt, hvor de opfordrede både Løkke og Jensen til at træde tilbage.

Kommuneforeningsformand for Venstre i Roskilde, Poul Fejer Christiansen, er dog meget fåmælt om sagen:

- Hvis det drejer sig om formandsskabet i Venstre, så har jeg ingen kommentarer, siger han.

Også Martin Damm, borgmester i Kalundborg og næstformand for Kommunernes Landsforening, har plads i Venstres hovedbestyrelse.

Han er irriteret over de venstrefolk, der er begyndt at lufte det beskidte vasketøj offentligt:

- Jeg har det meget dårligt over måden, det foregår på. Man kan jo mene, hvad man vil om formandsskabet, men jeg bryder mig ikke om, at folk i et medlemsbaseret parti, hvor der er folk valgt til at behandle den slags ting, udtaler sig for at få fem minutters berømmelse, siger Martin Damm.

#Avisen spurgte, hvad Martin Damm mener, om Jacob Jensens udtalelse; at formandsskabet bør lytte til baglandet.

- Hvis jeg svarer på det, så har jeg jo netop taget stilling. Det vil jeg ikke. Men Jacob Jensen burde netop lade være med at udtale sig.

Hverken regionsformand Elo Jensen eller næstformand Knud Vincentz, der i 2014 begge var på Kristian Jensens side i forsøget på at vælte Lars Løkke Rasmussen, har ønsket at udtale sig inden mødet i aften.

Heller ikke formanden for Lars Løkke Rasmussens egen opstillingskreds, Hella Helvig Jensen, ønsker at kommentere på formandssituationen forud for aftenens møde i Venstre i Region Sjælland.

- Jeg tænker, at Lars kommenterer det, der skal kommenteres, siger hun.

arrow Ellemann-Jensen undviger formandssnak: Cirkushesten optræder ikke
28. august 2019 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:12
arrow Tavs Ellemann-Jensen efter formandsopfordring fra partifælle
28. august 2019 kl. 07:34 Opdateret: kl. 07:36
arrow OVERBLIK: Venstres turbulente august
28. august 2019 kl. 07:07 Opdateret: kl. 07:08
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?